Скинув на телевежу у Харкові 8 бомб: російського льотчика засудили на 12 років
Скинув на телевежу у Харкові 8 бомб: російського льотчика засудили на 12 років

Скинув на телевежу у Харкові 8 бомб: російського льотчика засудили на 12 років

Працівники спецслужби вияснили, що бомби на телевежу у Харкові скидав заступник командира військової частини 6-ї армії військово-повітряних сил Росії.

Що відомо про справу

За результатами слідства, 6 березня 2022 року загарбник на російському бойовому літаку перетнув державний кордон України та здійснив бомбардування радіотелевізійної станції у Харкові.

Встановлено, що для проведення повітряної атаки ворог застосував 8 авіаційних бомб ФАБ-500. Загальна вага вибухівки складала 2,5 тонни у тротиловому еквіваленті.

Російський льотчик бомбардує телевежу у Харкові: дивіться відео

До слова, самого льотчика українські захисники збили одразу після того, як він скинув бомби. Після катапультування та приземлення його затримали.

Відтак, на підставі зібраних доказів суд визнав його винним за частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Окупанту призначили покарання у вигляді 12 років ув'язнення.

СБУ викриває зрадників Україні: останні новини

  • Нещодавно Служба безпеки викрила диверсанта, якийхотів підірвати один із ключових об'єктів транспортної системи на Рівненщині. Як виявилось, чоловік має посвідку на постійне проживання в Росії та є агентом російської воєнної розвідки.
  • Співробітники Служби безпеки України по гарячих слідах затримали коригувальника ракетних обстрілів по Харкову. Стала відома особа чоловіка, який наводив ворожі ракети на українське місто.
  • Офіс генпрокурора оголосив про підозру в державній зраді народному депутату. За даними відомства, Олег Волошин, котрий входив до ОПЗЖ, діяв на користь Росії.
  • Священника УПЦ МП з Донеччини засудили на 7 років позбавлення волі. Він добровільно співпрацював з росіянами та агітував місцевих жителів підтримувати окупаційну владу.
Джерело матеріала
loader
loader