Розробник Hogwarts Legacy пообіцяв не купувати гру через письменницю Джоан Роулінг
Розробник Hogwarts Legacy пообіцяв не купувати гру через письменницю Джоан Роулінг

Розробник Hogwarts Legacy пообіцяв не купувати гру через письменницю Джоан Роулінг

Hogwarts Legacy / фото Avalanche Software

Драма з бойкотом Hogwarts Legacy часом скочується в сюрреалізм. Активісти багато місяців закликають бойкотувати гру у зв'язку з висловлюваннями письменниці Джоан Роулінг про менструацію у трансгендерів. На форумі ResetEra навіть заборонили обговорення проєкту і блокували всіх порушників цього правила. А нещодавно до протестів меншин приєднався один з розробників.

Паркер Хартцлер написав на особистому акаунті в Twitter, що брав участь у створенні Hogwarts Legacy. Він був техніком реального часу на знімальному майданчику і допомагав акторам захоплення рухів бачити їх сцени в оточенні. Як доказ розробник опублікував скриншот зі згадуванням свого імені в титрах. Потім він написав: "Я не буду купувати гру — це найменше, що я можу зробити як союзник".

Хартцлер намагався обгрунтувати свою позицію: "Транссексуали не заслуговують на те, щоб такі люди, як Джоан Кетлін Роулінг, росли і процвітали — будь-який імпульс для неправильної сторони шкодить суспільству, яке я хотів би бачити в майбутньому. Суспільство, де людей не дискримінують за їх стать, сексуальність або будь-яку частину їх особистості".

Відео дня

При цьому Хартцлер не згадав кілька деталей. Avalanche Software неодноразово підтверджувала, що Роулінг не брала участі у виробництві гри, хоч вона і базується на всесвіті письменниці. А ще розробник вирішив не говорити про гроші, отримані за роботу над таким ненависним йому проектом.

Hogwarts Legacy — основні подробиці

  • Дії гри розгортаються в 1800-х роках в знаменитій школі чарівництва — Хогвартсі. Інші відомі локації теж вдасться відвідати.
  • Гравець візьме на себе роль учня, який володіє незвичайним умінням сприймати і освоювати давню магію. Йому належить вирішити — приховувати цей секрет або ж піддатися спокусі більш зловісних чар, здатних знищити весь чарівний світ.
  • У Hogwarts Legacy можна налаштовувати зовнішність свого персонажа, створювати зілля, вивчати заклинання, відкривати нових фантастичних звірів, заводити союзників, битися з темними чарівниками і покращувати здібності.
  • Hogwarts Legacy вийде 10 лютого 2023 року на PS5, Xbox Series X, Series S та ПК. На PS4 і Xbox One гра загляне 4 квітня, а на Nintendo Switch — 25 липня.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Вийшов перший повноцінний трейлер з геймплеєм The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  • Приголомшлива схожість: Hogwarts Legacy порівняли з фільмами про "Гаррі Поттера" (відео)
  • Гравець відтворив в Minecraft замок леді Дімітреску з Resident Evil Village (фото)
Теги за темою
PlayStation 5 Xbox
Джерело матеріала
loader
loader