Ракетна атака: в регіонах почалися аварійні відключення світла
Ракетна атака: в регіонах почалися аварійні відключення світла

Ракетна атака: в регіонах почалися аварійні відключення світла

У суботу, 14 січня, у низці областей України застосовані аварійні відключення електроенергії через загрозу ракетних ударів армії РФ.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Київ

«У зв’язку з ракетною загрозою в столиці введені екстрені  відключення світла. Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі», – повідомляють у ДТЕК.

Вінницька область

«Шановні вінничани! Внаслідок сьогоднішнього ракетного удару РФ по об‘єктам енергетики України відбулись зміни в балансі генерації і споживання. У зв’язку з цим НЕК «УКРЕНЕРГО» доведено додаткове обмеження граничного рівня споживання потужності для Вінницької області. На період стабілізаційних заходів в об’єднаній енергосистемі України графік погодинних відключень (ГПВ) відмінено.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Про будь-які зміни з розподілу електроенергії будемо інформувати додатково», – повідомляє «Вінницяобленерго»

Черкаська область

«За оперативною командою диспетчера НЕК «Укренерго» по Черкаській області застосовано спеціальні графіки аварійних відключень. Про це повідомили у пресслужбі «Черкасиобленерго». Наразі жовті графіки погодинних відключень не діють», – ідеться в повідомленні «Суспільного».

Житомирська область

У Житомирській області також аварійні відключення електроенергії.

«У зв'язку із загрозою ракетного удару по об'єктах енергетичної інфраструктури України, для збереження енергетичного обладнання, НЕК «Укренерго» застосувало превентивне відключення електроенергії з високовольтних центрів енергозабезпечення області», – повідомляє у Facebook «Житомиробленерго».

Будь ласка, читайте текст після реклами

Зазначено, що відновлення електропостачання відбудеться після закінчення повітряної тривоги.

Херсонська область

«Окремі мікрорайони Херсона та 35 населених пунктів області тимчасово відключені від електроживлення», – написав голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

За його словами, це вимушені заходи, пов'язані з черговою ракетною атакою росіян – щоб вберегти енергетичні об'єкти від можливого серйозного пошкодження, їх роботу варто призупинити.

Електропостачання припинено 98462 абонентам.

Янушевич також зазначив, що коли загроза мине – світло відновлять.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Суми

«Сумчани, у зв'язку із загрозою ракетних обстрілів, за розпорядженням НЕК «Укренерго» відбуваються екстрені відключення електроенергії», – повідомив сумський міський голова Олександр Лисенко.

Чернівецька область

«Щоб зберегти Об'єднану енергосистему України сьогодні о 14:14 до Обленерго надійшло розпорядження від регіонального диспетчера Укренерго зменшити навантаження на 37,1 МВт для Чернівецької області у зв'язку із загрозою ракетних обстрілів. Тобто від цієї хвилини застосовуємо превентивні відключення, щоб зберегти енергообладнання у випадку можливого масованого обстрілу.

У зв'язку із надзвичайною ситуацією в країні та загрозою для енергосистеми, тимчасово відміняються графіки відключень. Такі обставини зберігатимуться до особливого розпорядження НЕК Укренерго про скасування надзвичайної ситуації. Будь ласка, зберігайте спокій і бережіть себе!», – інформує у Facebook «Чернівціобленерго».

Нагадаємо, у суботу, 14 січня, російські окупанти знову випустили ракети по Україні. У низці регіонів вже працюють системи ППО.

«ППО та авіація працюють, відіб‘ємося, хоч ворог ніяк не змінить тактику і продовжує воювати з цивільною інфраструктурою», – повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Нагадаємо, 14 січня ворог здійснив чергову атаку на Київ. Зафіксовані влучання за кількома адресами у Голосіївському та Дніпровському районах. 

Джерело матеріала
loader
loader