Правительство Британии впервые подтвердило о планах передать Украине танки
Правительство Британии впервые подтвердило о планах передать Украине танки

Правительство Британии впервые подтвердило о планах передать Украине танки

В уряді Великої Британії вперше підтвердили про плани надати Україні танки для допомоги у захисті від російських загарбників. Про це повідомляє Financial Times.

Речник урядової резиденції на Даунінг-стріт,10 повідомив журналістам, що прем’єр-міністр Ріші Сунак попросив міністра оборони Бена Воллеса “працювати з партнерами” в найближчі тижні, щоб просунутися “далі та швидше з нашою підтримкою України, включаючи надання танків”.

Financial Times пише, що в разі укладання угоди про постачання Україні британських танків Challenger 2, це буде перший випадок, коли західна країна надасть Україні сучасні важкі бойові танки.

Зараз дивляться

— Ми прискорюємо нашу підтримку України військовими технологіями наступного покоління, які допоможуть виграти цю війну. Очевидно, що бойові танки можуть надати українцям кардинальний потенціал, — сказав речник Даунінг-стріт.

Зазначається, що цей крок відбувся після заяви прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького на вихідних. Він заявив, що “веде переговори, спрямовані на створення ширшої коаліції країн” для доставки західних танків до Києва.

Читайте
Може вразити до 7 цілей на хвилину: характеристики танка Challenger 2

Напередодні представник Даунінг-стріт у коментарі The Guardian сказав, що в уряді Британії ще не ухвалили остаточне рішення щодо .

Сьогодні, 11 січня, під час візиту до Львова президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що  у межах міжнародної коаліції.

Теги за темою
Великобританія
Джерело матеріала
loader
loader