Зіпсований відпочинок: на Прикарпатті семеро киян потрапили до лікарні з харчовим отруєнням
Зіпсований відпочинок: на Прикарпатті семеро киян потрапили до лікарні з харчовим отруєнням

Зіпсований відпочинок: на Прикарпатті семеро киян потрапили до лікарні з харчовим отруєнням

Вчора, 27 серпня, семеро з дев’яти туристів, які прибули на відпочинок на Прикарпатті з Києва, були госпіталізовані в інфекційне відділення Яремчанської міської лікарні з попереднім діагнозом “харчова токсикоінфекція”.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіли співробітники Держпродспоживслужби України.

– Пацієнти скаржилися на загальну слабкість, блювання, болі в животі, діарею, підвищення температури тіла до 38-39ºС, – йдеться в повідомленні.

Отруєння у Львові: після обіду в ресторані 30 людей потрапили до лікарні.

Повідомляється, що фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області почали санітарно-епідеміологічне розслідування групового спалаху гострої кишкової інфекції, що мала місце в селі Микуличин.

З’ясувалося, що напередодні, 25 серпня, туристи харчувалися самостійно за місцем проживання і готували їжу самі.

Їли власноруч приготований шашлик, який зберігався без відповідних температурних умов.

Погіршення самопочуття відпочивальники відчули 26 серпня ввечері, а наступного дня потрапили до лікарні.

Стан хворих на сьогодні – середнього ступеня тяжкості.

Головне управління Держпродспоживслужби в області вкотре нагадує, що для профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь необхідно:.

не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їхньої недоброякісності;.

зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, і у встановлений термін;.

не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;.

чи не готувати страви з запасом;.

приготовані страви бажано вживати відразу, а в разі повторного споживання, вони повинні проходити вторинну термічну обробку;.

зберігання приготованого блюда без холоду не повинно перевищувати двох годин;.

не брати в дорогу швидкопсувні продукти (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, що вимагають охолодженого зберігання).

Джерело матеріала
loader