Вчора, 27 серпня, семеро з дев’яти туристів, які прибули на відпочинок на Прикарпатті з Києва, були госпіталізовані в інфекційне відділення Яремчанської міської лікарні з попереднім діагнозом “харчова токсикоінфекція”.
Про це на своїй сторінці в Facebook розповіли співробітники Держпродспоживслужби України.
– Пацієнти скаржилися на загальну слабкість, блювання, болі в животі, діарею, підвищення температури тіла до 38-39ºС, – йдеться в повідомленні.
Отруєння у Львові: після обіду в ресторані 30 людей потрапили до лікарні.
Повідомляється, що фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області почали санітарно-епідеміологічне розслідування групового спалаху гострої кишкової інфекції, що мала місце в селі Микуличин.
З’ясувалося, що напередодні, 25 серпня, туристи харчувалися самостійно за місцем проживання і готували їжу самі.
Їли власноруч приготований шашлик, який зберігався без відповідних температурних умов.
Погіршення самопочуття відпочивальники відчули 26 серпня ввечері, а наступного дня потрапили до лікарні.
Стан хворих на сьогодні – середнього ступеня тяжкості.
Головне управління Держпродспоживслужби в області вкотре нагадує, що для профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь необхідно:.
не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їхньої недоброякісності;.
зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, і у встановлений термін;.
не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;.
чи не готувати страви з запасом;.
приготовані страви бажано вживати відразу, а в разі повторного споживання, вони повинні проходити вторинну термічну обробку;.
зберігання приготованого блюда без холоду не повинно перевищувати двох годин;.
не брати в дорогу швидкопсувні продукти (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, що вимагають охолодженого зберігання).