Сервіс віддаленого доступу TeamViewer йде з Росії та Білорусі
Сервіс віддаленого доступу TeamViewer йде з Росії та Білорусі

Сервіс віддаленого доступу TeamViewer йде з Росії та Білорусі

Автори:
MediaSapiens
TeamViewer запропонував українським організаціям використовувати їхні продукти безкоштовно.

Сервіс віддаленого доступу TeamViewer повідомив, що йде з Росії та Білорусі через війну в Україні.

«Оскільки ця війна постійно загострюється та сильно порушує наші цінності, ми вирішили повністю припинити будь-яку ділову діяльність у Росії та Білорусі. Крім дотримання всіх міжнародних санкцій та негайного припинення нового бізнесу, ми також не продовжуємо жодних контрактів із замовниками з Росії чи Білорусі. Існуючі підписки, які не підпадають під дію санкцій, які не пов’язані з неправомірним використанням наших продуктів, будуть діяти до закінчення контракту, але не будуть продовжені після цього», — сказали в компанії.

TeamViewer також заблокував усі неліцензійні підключення до та з Росії та Білорусі, щоб уникнути подальшого використання їхнього програмного забезпечення.

Крім того, TeamViewer запропонував українським організаціям використовувати їхні продукти безкоштовно. Разом з цим, компанія повідомила, що пожертвувала понад 750 тисяч євро організаціям Червоного Хреста для надання гуманітарної допомоги на місцях.

Раніше з російського та білоруського ринків через війну Україні почало виходити багато компаній, наприклад, Avast повідомив, що негайно скасував доступність усіх своїх продуктів в цих країнах та призупинив всі маркетингові та збутові операції в цих країнах. Керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік казав, що з Росії мають піти всі світової ІТ-компанії, щоб вона опинилася в ІТ-блокаді.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. 

Фото: flickr

Теги за темою
російська агресія
Джерело матеріала
loader
loader