МКІП запускає об'єднаний бренд української культури у світі «Ukraine Now and Forever»
МКІП запускає об'єднаний бренд української культури у світі «Ukraine Now and Forever»

МКІП запускає об'єднаний бренд української культури у світі «Ukraine Now and Forever»

МКІП запускає об'єднаний бренд української культури у світі «Ukraine Now and Forever» - Фото 1
МКІП запускає об'єднаний бренд української культури у світі «Ukraine Now and Forever» - Фото 2
Проект інформуватиме зарубіжну аудиторію про українські культурні проекти та мистецькі заходи.
МКІП запускає об'єднаний бренд української культури у світі «Ukraine Now and Forever» - Фото 3
МКІП запускає об'єднаний бренд української культури у світі «Ukraine Now and Forever» - Фото 4

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти запускають проект «Ukraine Now and Forever».  

Основна мета «Ukraine Now and Forever» ─ направлення уваги світу до української культури і мистецтва та подальша консолідація міжнародної спільноти у спротиві російській агресії. 

Проект передбачатиме реалізацію двох  завдань: заклик до світу щодо продовження накладення культурних санкцій на Росію та поглиблення знання зарубіжної аудиторії про українські культурні проекти та мистецькі заходи. 

«Ukraine Now and Forever» об'єднає різні ініціативи та представить світу українську культуру і мистецтво у своїй самобутності та розмаїтті. У його межах заплановано проведення концертів, театральних та виставкових проектів, презентацій проектів українських митців та авторів, публічних дискусій з українськими інтелектуалами.   

Автором айдентики проекту «Ukraine Now and Forever» став український художник Данієль Скрипник.

Айдентика проекту є у вільному доступі за посиланням для використання в ініціативах, що готові демонструвати світові українську самобутність та закликати #StandWithUkraine 

Події проекту «Ukraine Now and Forever»  будуть також направлені на залучення коштів до Фонду відновлення культури. Благодійний мультивалютний рахунок фонду Міністерства культури та інформаційної політики України при Держмистецтв було відкрито в березні.

МКІП заявило, що зібрані кошти будуть направлені на охорону, евакуацію, оцифрування, захист і збереження культурних цінностей, підтримку діяльності закладів культури та мистецтва, креативних індустрій, телебачення та радіомовлення, що постраждали, були пошкоджені чи зруйновані внаслідок бойових дій під час збройної агресії проти України.   

Реквізити рахунку за посиланням https://arts.gov.ua/donate/ 

Крім того, МКІП закликає долучатися партнерів, які готові проводити мистецькі акції та розширяти географію проекту. Щоб запропонувати свій захід до відображення на сайті  ─ необхідно заповнити google-форму.  

Графіка: МКІП

Джерело матеріала
loader
loader