Не хочуть воювати. Російські військові масово пишуть рапорти на звільнення
Не хочуть воювати. Російські військові масово пишуть рапорти на звільнення

Не хочуть воювати. Російські військові масово пишуть рапорти на звільнення

Окупанти не сильно хочуть помирати за Путіна
фото з відкритих джерел

Окупаційні війська деморалізовані. Командування не знає, де брати резерви

Важкі втрати росіян налякали військових, які змогли повернутись додому. Також, це демонтивує тих солдат, що ще не були кинуті в бій проти України.

Як повідомляє інформагентство Guildhall, в їх розпоряджені опинились фото з рапортами про відмову повертатися в зону бойових дій, які зараз масово пишуть військовослужбовці ЗС РФ, які вижили в Україні.

Стало відомо, що рапорти написали всі військовослужбовці 41-шої загальновійськової армії РФ, які прибули до України.

Серед причин відмови солдати вказують на небажання бути використаними як «гарматне м'ясо», нероз'яснення причин військової операції в Україні, відсутність технічного забезпечення, зв'язку з командуванням та інші.

Так, сержант Мірапов Сапар Мерданович у рапорті командиру вказує: «Доповідаю, що вважаю за неможливе своє повернення через погану організацію, відсутність зв'язку, технічного забезпечення. Приїхав, не розуміючи навіщо я там потрібний, без пояснення завдання. Я не хочу бути гарматним м'ясом».

Командир 2 мотострілецького взводу 9 мотострілецької роти лейтенант Єгоров вказує, що «від самого початку ми зіткнулися з обманом і приховуванням справжніх цілей та завдань, які стояли перед нами. Під різними і нікому незрозумілими «навчаннями» та «навчально-бойовими завданнями» малися на увазі зовсім інші заходи.

Переходячи кордон України, ми повністю дискредитували себе в очах, як світової так і слов'янської спільноти. З цього моменту наші дії мали окупаційний характер, що явно виражалося в діях мирного населення».

Крім того, джерело Guildhall в українському уряді повідомляє, що у зв'язку з відмовою окремих посадових осіб офіцерського складу збройних сил РФ (включаючи заступників 76 десантно-штурмової дивізії з Пскова) виконувати наказ щодо ведення бойових дій на території України, органами військової поліції було затримано чотири військовослужбовці згаданої дивізії.

Нагадаємо, полонені військовослужбовці російської армії 9 береня дали у Києві брифінг, де розповіли про те, як вони потрапили на війну в Україну. Вони повідомили, що одними із перших здалися у полон, вранці 24 лютого. Також вони висловили каяття перед українським народом.

Віцепрем'єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що російських військовополонених або обмінюватимуть, або вони нестимуть покарання в Україні.

Як повідомлялося, російські полонені можуть бути залучені до відновлення економіки України.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader