Російські окупанти заблокували в'їзд та виїзд у Криму і не пропускають українців
Російські окупанти заблокували в'їзд та виїзд у Криму і не пропускають українців

Російські окупанти заблокували в'їзд та виїзд у Криму і не пропускають українців

Через дії окупантів до Криму українцям нині не можна заїхати і виїхати.

У Криму, який РФ незаконно анексувала в 2014 році, окупанти припинили роботу КПВВдля в'їзду/виїзду громадян з українського півострова на підконтрольну територію. Безперешкодно потрапити в Крим  можуть лише мешканці окупованого півострова, яким Росія видала свої паспорти.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Окупаційна влада на території тимчасово окупованого Криму припинила виїзд громадян з півострова на підконтрольну уряду України територію навпроти КПВВ "Каланчак" та "Чонгар", - заявила Денісова.

За її даними, протягом останніх двох годин окупаційна влада не пропустила до тимчасово окупованого Криму близько півсотні громадян України. Безперешкодно можуть потрапити додому лише мешканці півострова з російськими паспортами.

"Виїзд з півострова заблоковано. Російські силовики пояснюють це тим, що нібито українська влада припинила роботу КПВВ в односторонньому порядку. Натомість українські прикордонники наголошують, що зі сторони материкової України КПВВ працюють у штатному режимі.", - написала омбудсменка. 

Денісова зауважила, що своїми діями країна-окупант порушує права людей на вільне пересування та позбавляє громадян України на в’їзд на територію власної держави.

"Закликаю міжнародну спільноту відреагувати на факт порушення окупаційною адміністрацією права громадян України на свободу пересування та вжити заходів щодо припинення політики РФ, спрямованої на відчуження окупованих територій від України разом з громадянами, які там проживають", - заявила вона.

Нагадаємо, через регулярний обстріл бойовиками на Донбасі пункту пропуску "Щастя",функціонування КПВВ призупинили.

Джерело матеріала
loader
loader