У Парижі вперше за 50 років збудують хмарочос
У Парижі вперше за 50 років збудують хмарочос

У Парижі вперше за 50 років збудують хмарочос

У межах Парижу вперше за 50 років побудують хмарочос. Будівля Tour Triangle стане третьою за величиною в Парижі після Ейфелевої вежі та вежі Монпарнас. Останню звели 1972 року. Через неї влада французької столиці ввела закон, згідно із яким у місті заборонено будувати будівлі, вищі семи поверхів, щоб не порушити історичний вигляд Парижа. Але 2015-го мер Ганна Ідальго схвалила будівництво нового хмарочоса.

У Парижі вперше за 50 років збудують хмарочос (фото 1)

Жителі та екологи вже називають його катастрофою. “Як можна виправдати будівництво вежі зі скла та сталі, яке потребує величезної кількості енергії, із 70 тисячами квадратних метрів офісних приміщень, у Парижі — місті, яке вже переповнене офісами?” — заявляють у “Суспільстві проти Tour Triangle”.

У Парижі вперше за 50 років збудують хмарочос (фото 2)

Проєкт будівлі розробило бюро Herzog&Meuron Architekten. У скляній вежі, заввишки 180 метрів, планують розмістити офіси, готель, медичний центр, магазини та дитячий садок. У майбутньому, можливо, будівлю перепрофілюють. Автори проєкту запевняють, що вуглецевий слід під час та після будівництва буде низьким. Але “зелені” активісти у цьому сумніваються.

Читайте також: 

В Роттердаме демонтируют исторический мост, чтобы пропустить суперъяхту Джеффа Безоса.

Джерело матеріала
loader
loader