Sony створила проривний штучний інтелект для гоночних ігор
Sony створила проривний штучний інтелект для гоночних ігор

Sony створила проривний штучний інтелект для гоночних ігор

Sony створила проривний штучний інтелект для гоночних ігор / фото Sony

Sony AI і Polyphony Digital представили новий штучний інтелект під назвою Sophy. Цей проривний AI здатний перемогти кращих гонщиків серії Gran Turismo. Технологію додадуть в прийдешню сьому частину франшизи, щоб користувачі відчули справжній виклик при боротьбі з ботами.

Sophy навчався на основі тисяч заїздів реальних гравців в Gran Turismo. Штучний інтелект збирав анонімні дані і вдосконалював свої навички. В результаті ШІ зумів на рівних конкурувати з кращими гонщиками, які спеціалізуються на проектах серії. Наприклад, в останньому випробуванні Sophy змагався з Емілі Джонс — фіналісткою турніру FIA Gran Turismo Championships 2020 року. Дівчина заявила, що ШІ дуже швидкий, і навіть змогла у нього дечому навчитися.

Принципи, за якими створювався штучний інтелект

  • В основі Sophy лежать три правила. Перше — розуміння поведінки автомобіля. Він враховує тип і форму траси, динаміку машини, необхідність маневрувати в конкретні моменти і можливості для обгону суперників.
  • Друге правило — тактична їзда. ШІ адаптується під ситуацію на трасі і швидко приймає ефективні рішення. Завдяки цьому змагання зі штучним інтелектом будуть завжди різними.
  • А третє правило — чесна боротьба. Sophy уникає зіткнень і намагається діяти в рамках спортивної поведінки.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • З'явилися відомості про нову Assassin's Creed з відомим персонажем у головній ролі
  • Стопами Resident Evil Village: інсайдер розкрив незвичайну назву GTA 6
Теги за темою
PlayStation 5 Sony
Джерело матеріала
loader
loader