Кричущий випадок стався в одній зі шкіл Солом'янського району Києва. Кухарі побилися з прибиральницею через котлети прямо в їдальні.
Про це пише Kyivinform
Відзначається, що інцидент стався ще 18 січня в школі № 221, яка знаходиться на вулиці Кудряшова 12\14.
Конфлікт між кухарями та прибиральницею стався під час обіду в шкільній їдальні. Кухарі хотіли "повторно використовувати" котлети, через що прибиральниця зробила їм зауваження. Перепалка переросла в бійку. На той момент в їдальні перебували діти молодших класів.
У конфлікт втрутилася директор школи, але поліцію викликати не стала. При цьому свідками того, як директор намагалася врегулювати конфлікт, стали як батьки, так і діти. В результаті скандалу діти на кілька днів залишилися без обідів.
Крім того, батьки показали фото обідів, які виглядають, м'яко кажучи, не дуже.
Реформа харчування в школах України
Через масові скарги на їжу в шкільних їдальнях, а в деяких випадках і масові отруєння, в Україні вирішили змінити підхід до харчування дітей. Проект запустили ще в серпні минулого року. Меню розробив відомий український кухар Євген Клопотенко, а курує проект перша леді Олена Зеленська.
З вересня поточного року в школах ввели нове меню. Воно складається з 160 страв, які будуть використовуватися в залежності від кратності харчування для кожного навчального закладу. Передбачається, що раціон учнів стане більш збалансованим і різноманітним.
Основна мета - зробити їжу в українських школах кориснішою, смачнішою і різноманітнішою. Загалом реформа передбачає "модернізацію" складу шкільного меню, рецептури приготування, а також форми організації харчування учнів.
Згідно з новим санітарним регламентом, раціон в школах повинен бути різноманітним і обов'язково включати Зернові, картоплю, фрукти, овочі, молоко, молочні продукти, м'ясо, рибу, яйця, горіхи, бобові, а також жири. При цьому повинні бути виключені сосиски, ковбаси, продукти із зайвим вмістом солі, цукру і трансжирів.
З 1 січня 2022 року у школах України почали готувати для школярів за новим меню. Однак не всім дітям подобаються незвичайні страви. Розробник нового харчування в українських школах Євген Клопотенко пояснив причини цього і дав кілька порад батькам, як діяти.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Здоров'я починається з їжі. Як діти, батьки і педагоги реагують на зміни в харчуванні школярів
- Туалет на вулиці, відсутнє опалення: журналісти показали аварійну школу на Рівненщині (відео)
- Школи Чернівецької області відправляють на дистанційку через COVID-19