Греція вводить новорічний карантин, щоб стримати штам Omicron
Греція вводить новорічний карантин, щоб стримати штам Omicron

Греція вводить новорічний карантин, щоб стримати штам Omicron

Греція посилює карантинні обмеження, щоб стримати поширення штаму Омікрон
фото з відкритих джерел

Бари та ресторани в Греції повинні будуть закритися опівночі, а постійних відвідувачів у розважальних закладах не дозволять

Греція оголосила про додаткові обмеження, які діятимуть з 3 по 16 січня, щоб стримати подальший сплеск заражень Covid-19, орієнтовані переважно на нічні розважальні заклади. Про це пише Reuters.

Оскільки кількість підтверджених нових випадків Covid-19 у понеділок зросла до рекордних 9 284 та 66 смертей, міністр охорони здоров’я заявив, що згідно з новими заходами маски з високим рівнем захисту стануть обов’язковими в супермаркетах, громадському транспорті та закладах харчування.

Бари та ресторани повинні будуть закритися опівночі, а постійних відвідувачів у розважальних закладах не дозволять. Також буде максимальне обмеження в шість осіб за столиком.

«Якщо ми виявимо, що ці заходи не будуть дотримані, ми заборонимо музику (у розважальних закладах-ред)», — сказав на пресконференції міністр охорони здоров’я Танос Плевріс.

Уряд також вирішив обмежити відвідування спортивних заходів до 10% місткості або верхньої межі 1 000 осіб. Відвідувачам закладів догляду за людьми похилого віку буде дозволено відвідувати пацієнтів, якщо вони зможуть надати негативний ПЛР-тест, зроблений протягом попередніх 48 годин.

Джерело матеріала
loader
loader