У 62 школах Чернівецького району за рахунок освітньої субвенції оновили харчоблоки. Зокрема, придбали технологічне обладнання, зробили ремонт, встановили вентиляційні системи, відремонтували електромережі. Також підвищили якість питної води у закладах.
Про це ішлося під час локаційної наради із представниками Чернівецької громади, керівниками органів управління освітою, представниками ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, директорами шкіл, підприємцями і батьками. Очолила її заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко.
- Наша мета – якісне впровадження реформи харчування у навчальних закладах Буковини. Рухаємося до неї спільно, враховуючи всі аспекти – від фінансової до санітарної частини, – зазначила Ірина Ісопенко.
Вона також наголосила на ключових завданнях, над якими працюють в області у рамках реформи. Це, зокрема:
- модернізація харчоблоків;
- формування культури харчування;
- підвищення фахової спроможності причетних до його якісної організації – кухарів, освітян і управлінців.
Під час наради обговорили кроки та акценти впровадження реформи харчування у закладах освіти Чернівецького району та області загалом. Ідеться про оновлення шкільного меню, закупку харчових продуктів та їх відповідність санітарним нормам. Також окреслили важливість правильної організації дієтичного харчування у навчальних закладах та роль медичної сестри у цьому процесі.
Нагадаємо, Чернівецька область успішно впроваджує реформу харчування. Повноцінно вона запрацює в Україні вже з 1 січня 2022 року, повідомляє Чернівецька ОДА.