Росія відкинула пропозицію України про перемир’я
Росія відкинула пропозицію України про перемир’я

Росія відкинула пропозицію України про перемир’я

Пропозицію України про припинення вогню РФ відкинула 
фото з відкритих джерел

Напередодні Україна запропонувала «різдвяне» перемир’я

Українська сторона Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу запропонувала три ініціативи, кожна з яких була відкинута російською стороною. Це повернення до стійкого режиму перемирʼя, розблокування роботи КПВВ у Щасті та Золотому, а також взаємний обмін утримуваними особами, що дозволило би звільнити близько 60 людей. Про це повідомляється на сторінці Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі.

Ці ініціативи були відкинуті під надуманими приводами.

«На позачерговому засіданні ТКГ 9 грудня Україна запропонувала розширити склад Спільного центру контролю та координації (СЦКК – Н.) не лише підписантами Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, а й уповноваженими представниками країн-учасниць Нормандського формату (за їхньою згодою) як незалежною стороною. Ця пропозиція була категорично відкинута Російською Федерацією, – йдеться також у повідомленні.

Зазначається, що Україна залишається прихильною до необхідності забезпечення сталого перемир’я і готова продовжити роботу над цим у рамках ТКГ та інших форматів.

Нагадаємо, напередодні Україна запропонувала «різдвяне» перемир’я.

Зазначимо, що вчора окупанти поранили двох українських захисників.

Вже відомо, що США і ЄС покарають Росію в разі нападу на Україну. Напередодні Держсекретар США Ентоні Блінкен провів переговори з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Також президент СЩА Джо Байден розповів, як Штати захищатимуть Україну від агресора.

Крім того, Путін озвучив пропозицію Байдена щодо України.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader