На Хортице в рамках Большой стройки запустили уникальное лазерное шоу
На Хортице в рамках Большой стройки запустили уникальное лазерное шоу

На Хортице в рамках Большой стройки запустили уникальное лазерное шоу

Запорізький острів Хортиця, який відроджують за програмою президента Володимира Зеленського Велике будівництво, отримав нову туристичну атракцію – унікальне лазерне шоу, яке вписано в природний ландшафт.

Офіційний запуск відбувся 14 жовтня. Відтепер гості острова можуть щовечора дивитись масштабне 10-хвилинне шоу Трансформація крізь історію, яке створили за підтримки Групи Метінвест.

Крім того, кожен може самостійно запускати шоу за допомогою смартфона. Для цього на даху Музею історії запорізького козацтва розмістили QR-коди. Зчитавши їх, можна запускати самостійно короткі світлові інсталяції, які проектуються на небо, пагорб та пороги Дніпра.

Програма при тому пояснюватиме, що означають ці символи та даватиме історичну довідку.

– Такого немає ніде в країні. Саме завдяки таким атракціям, оновленим знаковим об’єктам на острові, завдяки новому арт-об’єкту Коло Єдності ми очікуємо на значне збільшення кількості туристів, – заявив генеральний директор Національного заповідника Хортиця Максим Остапенко.

За словами координатора програми Велике будівництво, заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, це лише старт реставрації Хортиці.

– У подальших планах – розвиток всієї інфраструктури зі збереженням унікального природного середовища, створення Музею судноплавства. Легендарний острів у Запоріжжі – місце сили всієї України, – зазначив він.

Велике будівництво

В ході реалізації програм президента Володимира Зеленського Велике будівництво і Велика реставрація на Хортиці ремонтують Музей історії козацтва, який багато років був зачинений через аварійний стан.

Також вже облаштовані Пагорб Єдності, оглядовий майданчик, Козацьке Коло і пішохідні доріжки. За ініціативою першої леді Олени Зеленської острів стане повністю безбар’єрним.

Читайте
Велике будівництво: на вантовому мосту в Запоріжжі розпочався монтаж низової частини
Теги за темою
Будівництво
Джерело матеріала
loader
loader