Фантастичний обсяг робіт: блогер показав, як Велике будівництво завершує Меморіал Голодомору
Фантастичний обсяг робіт: блогер показав, як Велике будівництво завершує Меморіал Голодомору

Фантастичний обсяг робіт: блогер показав, як Велике будівництво завершує Меморіал Голодомору

Меморіальний комплекс пам’яті жертв Голодомору завершують у стислі терміни за програмою президента Володимира Зеленського Велике будівництво. Блогер Павло Авдокушин побував на будмайданчику і опублікував відеозвіт в Youtube.

– На початку літа 2021 року об’єкт був включений в національну програму Велике будівництво, і йому було виділено необхідне фінансування. Завдяки цьому за три літніх місяці було виконано просто фантастичний обсяг будівельних робіт, – повідомив Авдокушин.

Зокрема, в музеї вже ведуть роботи на даху і закінчують ставити внутрішні перегородки. Замовлені та отримані ліфти, а на прилеглій території зміцнюють схили, прогулянкові доріжки і оглядові майданчики.

– Добудовується міст через Дніпровський спуск. Приступили до мощення паркувального майданчика, збирають сходово-ліфтові вежі моста, – коментує він.

Також всередині самого музею завершують будівництво комунікаційного колектора.

Велике будівництво
Велике будівництво
Велике будівництво
Фантастичний обсяг робіт: блогер показав, як Велике будівництво завершує Меморіал Голодомору / 3 фотографии

Створення Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору було розпочато у 2008 році. У 2009 році змогли закінчити першу чергу. Будівництво Національного музею Голодомору-геноциду було відкладено до 2016 року.

Відтоді до включення об’єкта в програму президента Володимира Зеленського Велике будівництво суттєвих робіт на Меморіалі не вели.

– Об’єкт, як і безліч інших по країні, перетворився на довгобуд, будувався повільно, а його вартість збільшувалася щороку. Стандартна історія господарників і ностальгуючих за ними популістів, – зазначив у Facebook Юрій Голик.

Юрій Голик додав, що в рамках програми президента було поставлене завдання ​завершити Меморіал в цьому році.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський дав старт національній програмі Велика реставрація, щоб відновити ключові пам’ятники культури України.

Читайте
Велике будівництво Зеленського модернізує залізницю до Маріуполя
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader