КСУ відмовився відкривати справу щодо призначення Шкарлета: рішення остаточне
КСУ відмовився відкривати справу щодо призначення Шкарлета: рішення остаточне

КСУ відмовився відкривати справу щодо призначення Шкарлета: рішення остаточне

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Конституційний суд України відмовив у відкритті провадження за поданням нардепів щодо конституційності постанови про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки. Про це у Telegram написала народний депутат від “Слуги народу” і постійний представник Верховної Ради в Конституційному Суді Ольга Совгиря, передає УНН.

Цитата

«Конституційний Суд відмовив у відкритті провадження у справі за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо конституційності Постанови Верховної Ради України „Про призначення Шкарлета С. М. Міністром освіти і науки України“», - написала Совгиря.

Деталі

Зокрема, вона відзначила, що ця ухвала є остаточною.

Контекст

17 грудня 2020 року ВР призначила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти. Після цього у фракції "Голос" заявили журналістам, що нардеп від ОПЗЖ, чия картка проголосувала за призначення Шкарлета, не був присутній у залі засідань протягом дня.

Також раніше очільник фракції “Голос” Ярослав Железняк заявив, що у Верховній Раді зникло відео, на якому зафіксований факт неперсонального голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

В УДО відреагували на повідомлення щодо "зникнення відео з сесійної зали Верховної Ради України" під час голосування та нібито підтвердження зазначеного факту представниками УДО, зауваживши, що "відповідні заяви не відповідають дійсності та містять неправдиві й маніпулятивні відомості".

В Офісі Генпрокурора вказували, що правоохоронці розслідують повідомлення про факти “кнопкодавства” нардепів під час голосування за призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти.

Теги за темою
Україна Конституційний суд призначення
Джерело матеріала
loader
loader