Volkswagen назавжди відмовиться від механічної коробки передач: коли це станеться
Volkswagen назавжди відмовиться від механічної коробки передач: коли це станеться

Volkswagen назавжди відмовиться від механічної коробки передач: коли це станеться

Німецький автовиробник Volkswagen ухвалив рішення назавжди відмовитися від механічної коробки передач.

Про це йдеться в Auto.

Motor und Sport.

Так, за даними німецького журналу, на ключових ринках в Європі, США і Китаї моделей з трьома педалями не буде в 2030 році, а процес планомірної відмови від ручних коробок передач запустять в 2023 році.

Причини такого кроку лежать на поверхні: напередодні тотальної електрифікації лінійки в Вольфсбурзі порахували подальший випуск механічних трансмісій просто недоцільним.

Так, нове покоління середньорозмірного кросовера Tiguan, чий дебют запланований на 2023-й, стане виключно двухпедальним.

Аналогічна доля чекає також чергові генерації Golf та Passat.

Скорочення гами трёхпедальних Volkswagen дозволить заощадити на розробці версій з механічною трансмісією.

У більшості випадків ручну коробку передач замінять преселективним "роботом" DSG, хоча на деяких ринках не виключені варіанти з базовими "автоматами" з гидротрансформатором.

Аналітики стверджують, що наразі в Німеччині пропонують 5 838 специфікацій легкових автомобілів, а механічна коробка передач доступна для 1 870, тобто близько третини всіх наявних у продажу "легковиків" можна замовити з "ручкою".

Поки марка Volkswagen є одним з прихильників традиційної трансмісії - в лінійці бренду для 139 комплектацій з 353 можна вибрати "механіку".

Наразі "механіка" є майже у 40% машин Volkswagen.

Важливо зазначити, що в звіті Auto.

Motor und Sport йдеться виключно про легкові автомобілі, а комерційні лінійки вантажівок, мікроавтобусів і мінівенів Volkswagen можуть зберегти ручну коробку передач і після 2030 року.

Додамо, що минулого року від "механіки" на легкових моделях повністю відмовився Mercedes-Benz, наступного року його прикладу послідує Aston Martin.

Джерело матеріала
loader
loader