У Японії легендарний завод Nintendo перетворять на музей
У Японії легендарний завод Nintendo перетворять на музей

У Японії легендарний завод Nintendo перетворять на музей

Японська компанія Nintendo планує відремонтувати свій завод Uji Ogura у передмісті Кіото та відкрити в будівлі музей, пише The Verge. Відвідувачі зможуть побачити продукцію, яку компанія випускала впродовж 130 років свого існування.

Робоча назва проєкту отримала назву "Галерея Nintendo". Компанія планує завершити роботи та відкрити музей в березні 2024 року. Мета створення музею  бажання компанії поділитися з громадськістю історією та філософією розробки продукції.

Завод Uji Ogura був побудований в 1969 році. Він відомий виробництвом гральних карт, зокрема карт ханафуда, які створювалися вручну в особливому японському стилі. Штаб-квартира Nintendo є місцем паломництва туристів, які приїжджають в Кіото і хочуть побачити завод, попри те, що він закритий для публіки і виглядає як звичайний офісний блок.

У Японії легендарний завод Nintendo перетворять на музей (фото 1)

Компанія Nintendo була заснована у 1889 році і спеціалізується на створенні відеоігор. Серед найвідоміших продуктів Nintendo відеоігра Donkey Kong, випущена у 1981 та Super Mario Bros., випущена у 1985. Бренд здобув високу популярність не лише у Японії, але й в усьому світі.

 

Дивіться також:

В Нью-Йорке откроют музей, посвященный NFT-токенам и цифровому искусству.

Музей шейха Заїда: В ОАЕ планують створити грандіозний культурний центр.

 

Nintendo
японія
кіото
Джерело матеріала
loader
loader