Українців попередили про атаку хакерів від імені поліції
Українців попередили про атаку хакерів від імені поліції

Українців попередили про атаку хакерів від імені поліції

Кіберзлочинці розсилають листи нібито від імені поліції / фото ua.depositphotos.com

Патрульна поліція України попередила про небезпечну спам-розсилку, яка надходить на електронну пошту нібито від імені начальника Департаменту патрульної поліції.

Як повідомили в прес-службі патрульної поліції України, сьогодні стало відомо про різке зростання кількості звернень щодо отримання електронних листів від нібито державних установ.

"Наприклад, сьогодні зранку нібито з електронної пошти управління патрульної поліції у м. Києві [email protected] різним державним органам та приватним компаніям надходили листи від імені начальника Департаменту патрульної поліції з контекстом: на вас заведена кримінальна справа, терміново надайте інформацію, інакше вам буде виписано штраф", - розповіли в поліції.

Там наголошують, жодних подібних листів Департамент патрульної поліції та управління патрульної поліції у містах не надсилали, і це є атакою кіберзловмисників.

У поліції додають, що електронні листи зі схожим змістом (про несплачені податки, кримінальні справи тощо) можуть також надходити й нібито від інших держустанов.

"Така розсилка небезпечна, тому що листи містять додатки, відкриваючи які, відбувається завантаження вірусного файлу, який заражає комп'ютер", - йдеться в повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини

  • Сайти органів влади по всій Україні атакували хакери: оприлюднено низку фейків
  • Нацполіція заявила, що її офіційний сайт зламали
  • Чехія екстрадувала в США двох українців, підозрюваних у кіберзлочинності
  • Хакер з Тернопільщини створив програму, за допомогою якої обікрав банки понад 10 країн

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олександр Топчій

Теги за темою
Новини України
Джерело матеріала
loader