До будинку Тупицького з обшуком прийшли слідчі ДБР - ЗМІ
До будинку Тупицького з обшуком прийшли слідчі ДБР - ЗМІ

До будинку Тупицького з обшуком прийшли слідчі ДБР - ЗМІ

У будинку колишнього очільника Конституційного суду України Олександра Тупицького зранку 13 травня проходять обшуки. Відповідне рішення ухвалив Печерський суд Києва.

Про це з посиланням на власні джерела у ДБР повідомляє ZN.UA.

Зазначається, що слідчі Державного бюро розслідувань прийшли за адресою проживання Тупицького о 6 ранку.

"Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також з метою встановлення розшукуваних осіб", - наводить видання текст ухвали Печерського райсуду столиці.

Ухвала суду по Тупицькому. Обшуки у Тупицького

Зазначається, що відповідне судове засідання, на якому було ухвалене рішення про обшуки, проводилося в закритому режимі відповідно до КПК.

Нагадаємо, криза навколо Конституційного суду спалахнула восени 2020 року, коли судді скасували більшу частину антикорупційної реформи.

У лютому президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Тупицького від посади судді Конституційного суду, яке Тупицький оскаржував у суді. Президент назвав Тупицького та Касмініна особами, які шкодили інтересам України і 27 березня своїм указом скасував їхнє призначення на посади.

Президент Володимир Зеленський спочатку відсторонив Тупицького від посади судді КС, а потім підписав указ, яким скасував укази президента від 2013 року про призначення Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду. Сам же Тупицький ігнорує засідання суду з обрання йому запобіжного заходу.

Відео Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду

Суддя проти президента. Олександр Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду. Відповідний позов він подав до Верховного суду і просить визнати указ протиправним та недійсним. Президент Зеленський відсторонив Тупицького від посади торік у грудні, після скандального рішення Конституційного суду, яким було фактично скасовано електронне декларування для державних чиновників.

Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду
ТСН. Ранок
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader