Україна висилає російського консула в Одесі і оголошує його персоною нон ґрата
Україна висилає російського консула в Одесі і оголошує його персоною нон ґрата

Україна висилає російського консула в Одесі і оголошує його персоною нон ґрата

Україна висилає російського консула в Одесі і оголошує його персоною нон ґрата у відповідь на вислання свого дипломата з Росії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України 27 квітня. 

МЗС України висловлює рішучий протест через оголошення Росією "persona non grata" українського посла в Москві і розглядає це як продовження розгорнутої в РФ антиукраїнської кампанії та черговий прояв недружніх дій проти співробітників дипломатичних установ України. 

"Повністю відкидаємо голослівні закиди про те, що оголошений "persona non grata" український дипломат нібито займався діяльністю, несумісною із дипломатичним статусом. Співробітник посольства України в Москві не здійснював жодних дій, що виходили б за межі його дипломатичних та консульських функцій...

У відповідь, МЗС України оголошує консула Генерального консульства Російської Федерації в Одесі небажаною для перебування на території України особою. Він має залишити територію України до кінця дня 30 квітня 2021 року.  

У разі продовження російською стороною провокацій проти співробітників дипломатичних установ України в Росії, залишаємо за собою право на подальші дії у відповідь", - наголошують у відомстві. 

Нагадаємо, Росія 26 квітня оголосила співробітникаукраїнського посольства в РФ персоною нон ґрата. Він повинен покинути Росію до 30 квітня. У Москві попередили, що у відповідь на "недружні кроки України" можуть і надалі вживати подібних заходів. 

Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader