Туреччина запроваджує до середини травня "повний локдаун": деталі
Туреччина запроваджує до середини травня "повний локдаун": деталі

Туреччина запроваджує до середини травня "повний локдаун": деталі

У Туреччині на тлі зростання кількості заражень і смертей від COVID-19 запроваджують "повний локдаун", який діятиме від 19:00 четверга, 29 квітня, до 05:00 понеділка, 17 травня. 

Про це президент країни Реджеп Тайїп Ердоган повідомив у понеділок, 26 квітня, пише Anadolu Ajansı

Зазначається, що впродовж вказаного періоду для турецьких громадян діятиме безперервна комендантська година.

Усі підприємства не першої необхідності зупинять роботу, а будь-які поїздки вимагатимуть спеціального дозволу. До того ж, міжміський транспорт зможе працювати лише зі 50% заповненістю.

Водночас персонал державних установ, який продовжать працювати, переведуть на дистанційний режим роботи. Окрім того, очне навчання в усіх закладах освіти, зокрема в дитячих садах, яслах, 8 і 12 класах, буде припинено, а всі іспити перенесуть.

"У період, коли Європа перебуває в процесі відкриття, ми повинні швидко скоротити кількість випадків (коронавірусу. - Ред.) до п'яти тисяч, щоби не залишитися осторонь", - пояснив турецький лідер.

Інакше, за його словами, кожен регіон "неминуче" зазнає збитків в різних сферах, "від туризму до торгівлі і освіти".

"У найближчі дні нам потрібно разом принести трохи більше жертв, щоби домогтися бажаного послаблення", - зауважив голова держави.

Зауважимо, що у понеділок в Туреччині підтвердили 37 312 нових випадків захворювання на коронавірус, а також 353 пов'язані з COVID-19 летальні випадки. Водночас рівень зайнятості ліжко-місць становить 57%, рівень заповненості відділень інтенсивної терапії - 71,6%, а  коефіцієнт використання апарату ШВЛ - 35,2%.

Як повідомлялося, в Австрії від 19 травня ресторани, готелі та театри зможуть відновити роботу після п'ятимісячного локдауну. Також в країні знову відкриються школи та університети. Дітей тестуватимуть на коронавірус тричі на тиждень. 

Відео Новини світу: відпочинок для росіян у Туреччині скасовується до початку літа

Росіянам до Туреччини зась. Москва призупиняє регулярні та чартерні рейси до цієї країни з 15 квітня й до початку літа. У цей час там уже планували відпочити понад пів мільйона росіян. Вартість заброньованих ними путівок – майже 350 мільйонів євро. Своїм громадянам Росія радить або змінити напрямок відпочинку, або планувати відпустку на більш пізні дати. Як виняток, залишили лише по одному рейсу на тиждень із Москви до Стамбула та назад.  

Новини світу: відпочинок для росіян у Туреччині скасовується до початку літа
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader