Зеленський утворив конкурсну комісію для відбору суддів КСУ
Зеленський утворив конкурсну комісію для відбору суддів КСУ

Зеленський утворив конкурсну комісію для відбору суддів КСУ

Президент Володимир Зеленський ухвалив указ про створення конкурсної комісії для відбору нових членів Конституційного суду за квотою глави держави.

Про це інформує пресслужба ОП.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак повинен протягом десяти днів внести пропозиції щодо персонального складу конкурсної комісії.

"Крім того, цим указом визнається таким, що втратив чинність, Указ… від 4 жовтня 2017 року № 306 "Про конкурсну комісію для здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України щодо осіб, яких призначає президент України", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 29 грудня 2020 року Олександра Тупицького указом президента відсторонили від посади на два місяці.

У ДБР наголосили, що відсторонення Тупицького допоможе запобігти ризикам впливу останнього на інших свідків у цьому кримінальному провадженні.

Своєю чергою у Конституційному суді заявили, президент Володимир Зеленський мовляв порушив положення Конституції і вийшов за межі своїх конституційних повноважень, видавши указ про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького.

27 березня 2021 року Володимир Зеленський звільнив Тупицького з посади судді КСУ.

Відео Новини України: у Печерському райсуді знову не обрали запобіжного заходу для Тупицького

Запобіжний захід для Тупицького – спроба друга. У Печерському райсуді Києва знову не обрали запобіжного заходу для колишнього голови Конституційного суду. Прокурори хотіли, щоби він носив електронний браслет, не відвідував Конституційного суду і здав закордонний паспорт. Втім, Олександр Тупицький вдруге не прийшов на засідання. Його адвокати розповіли, що він терміново поїхав до мами у Черкаси, бо їй стало зле.    

Новини України: у Печерському райсуді знову не обрали запобіжного заходу для Тупицького
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader