Меркель, Макрон і Зеленський закликали Путіна відвести війська від кордонів України
Меркель, Макрон і Зеленський закликали Путіна відвести війська від кордонів України

Меркель, Макрон і Зеленський закликали Путіна відвести війська від кордонів України

Меркель і Макрон підкреслили їхню підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України / фото REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський закликали Російську Федерацію відвести російські війська від українських кордонів.

Про це йдеться у прес-релізі щодо відеоконференції між Меркель, Макроном і Зеленським, оприлюдненому на сайті уряду Німеччинни.

Речник німецького уряду Штеффен Зайберт повідомив, що лідери Німеччини, Франції та України обговорили безпекову ситуацію на українсько-російському кордоні й на сході України.

"Вони розділили стурбованість щодо зростання російських військ на кордоні з Україною та в незаконно анексованому Криму. Вони закликали скоротити ці військові підкріплення для зниження напруження в ситуації", - наголошується в заяві.

Також Меркель і Макрон підкреслили їхню підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України.

Лідери Німеччини та Франції наголосили на необхідності повного виконання Мінських угод обома сторонами та запевнили, що продовжать докладати зусилля в "нормандському форматі".

Стягування військ РФ до кордону України

  • 30 березня Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що Росія зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрози військовій безпеці України.
  • У Пентагоні заявляли, що їм відомо про пересування російських військ на кордоні з Україною, це питання США обговорюють з союзниками по НАТО.
  • 1 квітня Кремль прокоментував зосередження військових сил Російської Федерації біля кордонів України, заявивши, що це не повинно нікого турбувати.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що РФ намагається тиснути на Україну шляхом посилення військ на кордоні. При цьому він запевнив, що Україна готова до будь-яких провокацій і продовжує відстоювати на переговорах позицію запровадження більш ефективного режиму припинення вогню на Донбасі.
  • За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Росія може спробувати просунути свої війська углиб території України, а також готується провокувати Україну на воєнну відповідь.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Віталій Саєнко

Теги за темою
Росія Володимир Зеленський Володимир Путін Донбас Німеччина Франція Еммануель Макрон Ангела Меркель
Джерело матеріала
loader
loader