У Києві та Чернігівській області пробне ЗНО-2021 перенесли на 24 квітня
У Києві та Чернігівській області пробне ЗНО-2021 перенесли на 24 квітня

У Києві та Чернігівській області пробне ЗНО-2021 перенесли на 24 квітня

Проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у Києві та Чернігівській області перенесуть з 10 квітня на 24 квітня. Зміни у графіку пов'язані з припиненням руху громадського транспорту, що унеможливлює доїзд зареєстрованих учасників, а також педагогів, залучених до тестування. 

Про це йдеться в заяві на сайті Міністерства освіти і науки України.

Учасники з Києва та Чернігівської області зможуть унести свої відповіді на той тест, на який вони були зареєстровані, від 24 до 28 квітня (після проходження оцінювання). Щоб вони змогли якомога повніше ознайомились із іншими тестами пробного ЗНО, від 10 до 28 квітня у їхніх кабінетах буде розміщено "бонусні тести", які можна буде пройти вдома і внести результати їхнього виконання у спеціальний сервіс 10-28 квітня.

Тобто якщо учасник з Києва зареєструвався для проходження тесту з математики, він/вона складе пробне ЗНО з цього предмета 24 квітня й унесе свої відповіді на завдання цього тесту в період з 24 до 28 квітня. Але уже 10 квітня він може ознайомитися із завданнями тестів з української мови, хімії, біології тощо і з 10 до 28 квітня вносити свої відповіді з цих навчальних предметів до сервісу визначення результатів.

Результати пробного ЗНО буде розміщено в особистих кабінетах усіх учасників оцінювання до 30 квітня.

"Відеокоментарі до завдань тестів будуть доступні 11 квітня, однак закликаємо тих учасників, які проходитимуть оцінювання пізніше, до 24 квітня утриматися від ознайомлення із матеріалами тестів, на які вони були зареєстровані. Це важливо, щоб отримати максимальний ефект від проходження тестування в аудиторії і якнайкраще зрозуміти, на що очікувати під час основної сесії ЗНО", - закликають у МОН. 

В інших регіонах України пробне ЗНО відбудеться, як і заплановано, 10 квітня, тож ця категорія учасників зможуть занести свої відповіді до цього сервісу 10-14 квітня.

Нагадаємо, складати пробний тест можна з одного предмета, відповідно. Таке рішення ухвалили через пандемію СOVID-19. Пробне тестування, традиційно, є необов'язковим і платним. Які новації Міносвіти підготувало цьогорічним випускникам і абітурієнтам, коли відбудеться ЗНО-2021 і у якому форматі — читайте у матеріалі ТСН.ua.

Відео Новини України: за якими правилами відбудеться цьогорічне ЗНО

Тетяна Вакуленко, заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти, розповіла ТСН про особливості проведення цьогорічного ЗНО в умовах карантину. Подробиці – далі.  

Новини України: за якими правилами відбудеться цьогорічне ЗНО
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader