Тупицький скликає спецзасідання КСУ
Тупицький скликає спецзасідання КСУ

Тупицький скликає спецзасідання КСУ

Конституційний суд України запланував на 12 квітня проведення спеціального пленарного засідання через звільнення суддів Олександра Тупицькогота Олександра Касмініна.

Відповідне розпорядження, підписане Тупицьким, оприлюднено у Twitter-акаунті суду.

На засіданні планують розглянути питання про звільнення з посади суддів Конституційного суду України Олександра Тупицького та Олександра Касмініна у зв’язку із виданням указу президента, яким скасовано укази Віктора Януковича від 2013 року про їх призначення суддями КСУ.

Тим часом, стало відомо, що офіційний вебсайт Конституційного Суду України не працює.

"Інформуємо, що починаючи від суботи, 27 березня, офіційний вебсайт Конституційного Суду України з невідомих причин припинив свою роботу", - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці суду у Facebook..

Наразі фахівці з’ясовують обставини, що призвели до таких наслідків та вживають всі необхідні заходи для відновлення функціонування офіційного вебсайту Суду.

"До повноцінного відновлення роботи вебсайту всі актуальні новини про діяльність КСУ ми повідомлятимемо на офіційних сторінках Суду в соціальних мережах", - повідомили у суді.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський звільнив суддю та голову Конституційного суду Олександра Тупицького. Глава держави скасував указ 2013 року експрезидента-втікача Віктора Януковича про призначення судді. У такий самий спосіб втратив посаду ще один суддя Олександр Касмінін.

Відео Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду

Суддя проти президента. Олександр Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду. Відповідний позов він подав до Верховного суду і просить визнати указ протиправним та недійсним. Президент Зеленський відсторонив Тупицького від посади торік у грудні, після скандального рішення Конституційного суду, яким було фактично скасовано електронне декларування для державних чиновників.

Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader