Масові затримання та салюти – у Білорусі відзначили День Волі
Масові затримання та салюти – у Білорусі відзначили День Волі

Масові затримання та салюти – у Білорусі відзначили День Волі

Салюти, акції протесту й масові затримання. Так у Білорусі минуло неофіційне свято День Волі. Про це повідомляє "5 канал". 

Це – річниця проголошення Білоруської Народної Республіки. В Мінську та ще кількох містах громадяни виходили на акції протесту. Автомобілі, що проїжджали повз, сигналили їм на знак підтримки. 

Надвечір у країні частково перекрили рух. Силовики стягнули військову техніку. На вулицях з’явилися автозаки та водомети. Але людей це не спинило. 

У багатьох містах масово запускали святкові феєрверки і скандували "Жыве Беларусь". Дехто ж вивішував у вікнах біло-червоно-білі прапори. 

Не обійшлося без затримань. За офіційними даними, до автозаків протягом дня потрапили дві сотні людей. У правозахисному центрі "Вясна" повідомляють про 118-х затриманих у 19-ти містах. 

Із Днем Волі громадян привітала опозиціонерка Світлана Тихановська. Нагадала, який це важливий день для держави. Акція на підтримку Білорусі відбулась і в Литві. Саме там нині перебуває Тихановська, яка виїхала зі своєї країни через переслідування. 

У Вільнюсі ж -пронесли містом 300-метровий біло-червоно-білий прапор. Білоруський стяг розгорнули і в столиці Бельгії.

Нагадаємо, раніше Тихановська заявляла в інтерв'ю, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко буде змушений піти зі своєї посади вже навесні.

Джерело матеріала
loader
loader