![Українські аграрії почали скорочувати виробництво сільгосппродукції](https://thumbor.my.ua/PBTAHyjMB0-tM_CuemlFseaYy7A=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fcec9ea44653bdd6f18a9d9d93b8ec097.jpg)
Українські аграрії почали скорочувати виробництво сільгосппродукції
Виробництво яєць в Україні за два місяці 2021 року склало 2,025 млрд штук, що на 16,1% менше, ніж у січні-лютому 2020 року.
Про це повідомила Державна служба статистики.
При цьому агропідприємства скоротили виробництво яєць на 23,4%, тоді як господарства населення - на 1%.
Виробництво м'яса в Україні за звітний період скоротилося на 5,8% - до 545,4 тис.тонн. Вітчизняні агропідприємства скоротили виробництво на 6,4%, а господарства населення - на 4,6%.
Обсяг виробництва молока в Україні в січні-лютому 2021 року склав 1,05 млн тонн, що на 4,8% менше, ніж за аналогічний місяць минулого року.
При цьому господарства населення скоротили виробництво молока на 7,4%, а підприємства – на 0,9%.
Що цьому передувало
За даними Держстату, виробництво молока в Україні за підсумками 2020 року скоротилося на 4,2% (до 9,25 млн тонн), яєць – на 2,9% (до 16,194 млрд штук), м'яса – на 1,1% (до 3,45 млн тонн).
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: Ганна Нагорна
![loader](/files/images/preloader.gif)