Українська влада не витримала іспит коронавірусом – Гройсман
Українська влада не витримала іспит коронавірусом – Гройсман

Українська влада не витримала іспит коронавірусом – Гройсман

У своєрідному чемпіонаті з боротьби із пандемією коронавірусу та її наслідками Україна посіла одне з останніх місць, оскільки всі необхідні рішення і дії не ухвалені або провалені.

гройсман

Про це в одному з інтерв’ю повідомив прем’єр-міністр України у 2016-2019 роках Володимир Гройсман.

– Іспит коронавірусом українська влада не витримала. Все само собою якось іде. І з огляду на те, як діє уряд, як він ухвалює рішення, реалізовує їх, складається враження, що все робиться за формулою якось воно буде. В чемпіонаті з боротьби з коронавірусом Україна посіла б одне з останніх місць.

Володимир Гройсман також зазначив, що з березня 2020 року у країни був час правильно підійти до вирішення нагальних проблем в медицині. Але генеральної лінії від центральної влади не було.

Він переконаний, усе, що потрібно було зробити центральній владі в медичному аспекті, було або недороблено, або не зроблено взагалі.

Читайте
Велика фінансова афера: Гройсман прокоментував ціноутворення на газ

Політик нагадав: ще в квітні 2020 року він звернувся до уряду з пропозицією і проханням долучитися до європейської ініціативи виробництва вакцин – не тільки безкоштовної ініціативи COVAX, а й тих програм провідних країн світу, які у підсумку дозволили почати вакцинацію ще наприкінці 2020 року і одночасно створити їхній запас.

У липні 2020 року, як зазначив Володимир Гройсман, глава уряду Денис Шмигаль запевняв, що ця робота ведеться.

– У грудні європейські країни вже починають вакцинування. 8 січня 2020 року прем’єр-міністр прокидається і пише лист Європейському Союзу: Допоможіть Україні! По-перше, це непрофесійно, по-друге, це недалекоглядно, по-третє, принизливо – великій європейській країні ходити з простягнутою рукою і просити вакцину за рахунок іншої держави. Але вони цього не розуміють, – сказав Володимир Гройсман.

Він переконаний, що центральна влада провалила вакцинацію, системне тестування і підготовку медичної інфраструктури.

– Тут не питання до міністерства охорони здоров’я. Боже збав, щоб хтось намагався шукати крайнього в цих питаннях. Є перша особа – голова уряду – і він відповідає за все, всі інші колеги йому допомагають. І тут справа не у прізвищі. Усе, що було зроблено, зроблено руками міських голів, міських команд, благодійників, волонтерів і так далі, – підсумував Гройсман.

Напередодні Володимир Гройсман заявляв, що вакцина від коронавірусуповинна бути безкоштовною для українців. Оскільки це питання національної безпеки та здоров’я нації.

Теги за темою
Коронавірус Володимир Гройсман
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader