Чи може Трамп залишити посаду до інавгурації Байдена: відповідь Сенату
Чи може Трамп залишити посаду до інавгурації Байдена: відповідь Сенату

Чи може Трамп залишити посаду до інавгурації Байдена: відповідь Сенату

Американський Сенат не винесе вердикт щодо імпічменту президентові Дональду Трампу до інавгурації Джозефа Байдена. Отже, Трамп очолюватиме США до закінчення свого президентського терміну 20 січня.

Про це повідомив лідер сенатської більшості республіканець Мітч Макконнелл, пише CNBC.

"Немає шансів, що справедливий або серйозний судовий розгляд завершиться до того, як обраний президент Байден буде приведений до присяги наступного тижня", - пояснив Макконнелл.

За його словами, "навіть якщо процес в Сенаті почнеться на цьому тижні і йтиме швидко, остаточний вердикт буде винесено тільки після того, як президент Трамп залишить свій пост". "Це не моє рішення, це факт", - підсумував політик. 

Водночас лідер сенатської більшості закликав законодавців і виконавчу владу провести наступний тиждень "повністю зосередившись на сприянні проведенню безпечної інавгурації і впорядкованої передачі влади новій адміністрації Байдена", а не на засудженні та зміщенні Трампа.

Як повідомлялося, 232 члени Палати представників Конгресу США проголосували за рішення оголосити імпічмент чинному президенту-республіканцю Дональду Трампу, якого звинувачують за статтею "підбурення до заколоту" через заклики своїх прихильників до штурму будівлі Капітолію. 

Відео Конгрес США вдруге збирається оголосити Трампу імпічмент

Другий імпічмент Дональда Трампа. Вперше в історії сьогодні Палата представників конгресу вдруге збирається оголосити президентові, що він не гідний займати цю посаду. У противників Трампа- демократів вистачить голосів, тому справжня інтрига в тому, що буде далі. Рік тому республіканці були категорично налаштовані голосувати проти імпічменту, це було політичне рішення. Що змінилося зараз – дивіться далі.    

Конгрес США вдруге збирається оголосити Трампу імпічмент
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader