Степанов прокоментував заборону продажу шкарпеток під час локдауну
Степанов прокоментував заборону продажу шкарпеток під час локдауну

Степанов прокоментував заборону продажу шкарпеток під час локдауну

У людей, які підхопили COVID-19 упродовж новорічних свят, інкубаційний період інфекції збігається з терміном зимового локдауну. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він зазначив - на свята багато людей подорожувало в межах країни, а також за кордоном. Що підвищило ризик поширення інфекції. Тому це стане додатковим навантаженням на медичну систему. Також посадовець зауважив, що нині третина хворих на коронавірус в Україні - це пацієнти в тяжкому стані.

Крім того, наступного тижня прогнозують ще й збільшення кількості недужих на грип. Тож локдаун нині - виправданий. А щодо теми заборонених товарів під час карантину наголосив - українців про обмеження попереджали заздалегідь. Тож вони мали час, щоби завчасно купити необхідні шкарпетки та футболки. Міністр закликав не йти за такими речами до магазинів, а замовляти онлайн. 

"Я вважаю, що ці 16 днів, які ми відвели на цей карантин - можливо було до них підготуватися. Ну точно можна було розрахувати, яка кількість нових шкарпеток або футболок потрібна людині на цей час. Навіть якщо ви не встигли купити, ви це спокійно можете зробити за допомогою Інтернет-магазинів. Тому що, адресну доставку, Інтернет-торгівлю ніхто не відміняв і все це можливо зробити", - наголосив Степанов.

Нагадаємо, суворий карантин в Україні запровадили 8 січня і діятиме він до 24 січня включно. Упродовж цього часу навчальні заклади, окрім дитячих садочків, будуть зачиненими. Заклади харчування можуть працювати лише навинос або доставку. "На замку" також торговельно-розважальні центри, кінотеатри, музеї, спортзали, фітнес-центри і басейни.

Джерело матеріала
loader
loader