"Результатів немає жодних": у Держспоживслужбі пояснили, навіщо вводили карантин вихідного дня у Києві
"Результатів немає жодних": у Держспоживслужбі пояснили, навіщо вводили карантин вихідного дня у Києві

"Результатів немає жодних": у Держспоживслужбі пояснили, навіщо вводили карантин вихідного дня у Києві

Карантин вихідного дня у Києві не показав ефективних результатів у боротьбі із захворюваністю коронавірусом.

Обмеження запроваджували, щоб зменшити соціальну активність киян.

Про це сказав очільник Держспоживслужби Києва Олег Рубан в коментарі "РБК-Україна".

Карантин вихідного дня Рубан визначив, як один з альтернативних методів зменшення пересування громадян і їхню комунікацію.

Але, з його слів, щоденний приріст хворих на коронавірус не зменшився.

Навпаки, відбувається зростатня, констатував Рубан.

"Сьогодні він не показав свою ефективність і доцільність за наявних умов.

Результатів по карантинним заходам (вихідного дня - ред.) - немає жодних.

З епідеміологічної точки зору.

Можливо, якісь інші.

Нині ми спостерігаємо захворюваності в цілому в Україні, у регіоні.

Тому він неефективно впливає.

І немає таких показників, що підтверджують його ефективність", - сказав Рубан.

Водночас за його даними, спостерігається стабілізація поширення COVID-19.

Раніше, джерела ТСН.

ua у "Слузі народу" підтвердили, що локдаун в Україні почне діяти від 24 грудня і триватиме до 15 січня.

Однак офіційної інформації щодо цього наразі немає.

Згодом речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель уточнила, що керівництво держави продовжує вивчати всі можливі сценарії введення нових обмежень і точна дата введення карантину ще не визначена.

Джерело матеріала
loader
loader