/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F5c3614b113252991849d9d20a48c3e13.jpg)
"Результатів немає жодних": у Держспоживслужбі пояснили, навіщо вводили карантин вихідного дня у Києві
Карантин вихідного дня у Києві не показав ефективних результатів у боротьбі із захворюваністю коронавірусом.
Обмеження запроваджували, щоб зменшити соціальну активність киян.
Про це сказав очільник Держспоживслужби Києва Олег Рубан в коментарі "РБК-Україна".
Карантин вихідного дня Рубан визначив, як один з альтернативних методів зменшення пересування громадян і їхню комунікацію.
Але, з його слів, щоденний приріст хворих на коронавірус не зменшився.
Навпаки, відбувається зростатня, констатував Рубан.
"Сьогодні він не показав свою ефективність і доцільність за наявних умов.
Результатів по карантинним заходам (вихідного дня - ред.) - немає жодних.
З епідеміологічної точки зору.
Можливо, якісь інші.
Нині ми спостерігаємо захворюваності в цілому в Україні, у регіоні.
Тому він неефективно впливає.
І немає таких показників, що підтверджують його ефективність", - сказав Рубан.
Водночас за його даними, спостерігається стабілізація поширення COVID-19.
Раніше, джерела ТСН.
ua у "Слузі народу" підтвердили, що локдаун в Україні почне діяти від 24 грудня і триватиме до 15 січня.
Однак офіційної інформації щодо цього наразі немає.
Згодом речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель уточнила, що керівництво держави продовжує вивчати всі можливі сценарії введення нових обмежень і точна дата введення карантину ще не визначена.

