Сьогодні керівництво держави вирішить, чи вводити локдаун в Україні - ОП
Сьогодні керівництво держави вирішить, чи вводити локдаун в Україні - ОП

Сьогодні керівництво держави вирішить, чи вводити локдаун в Україні - ОП

У понеділок, 30 листопада, керівництво держави визначиться, чи потрібно впроваджувати повний локдауні коли. Про результати обіцяють повідомити якнайшвидше

Про це йдеться на сайті Офісу президента. 

"Сьогодні представники Кабінету Mіністрів, відповідальні за запобігання поширенню коронавірусної інфекції, зокрема Міністерства охорони здоров'я, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства внутрішніх справ, а також Ради національної безпеки і оборони, зберуться на нараду, щоб дати прогнози розвитку епідемічної ситуації та визначитися, чи потрібно впроваджувати повний локдаун і коли.

Про результати буде повідомлено якнайшвидше, щоб поінформувати людей заздалегідь і підготуватися з точки зору економіки та надання послуг населенню", - повідомляє пресслужба. 

Володимир Зеленський заявив про необхідність визначення реалістичних прогнозів, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження медична система та економіка України. "Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров'я. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути", – зазначив президент.

Також від понеділка розблоковані кошти на придбання тестів на антиген і відсьогодні почнеться їхня закупівля. За відсутності сімейного лікаря чи неможливості зустрічі з ним українці можуть телефонувати на створену гарячу лінію МОЗ, де вони отримають консультацію; за необхідності, до них виїде мобільна бригада, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.  

Відео Новорічний локдаун, або як влада планує не допустити третю хвилю коронавірусу

Рівень захворюваності українців на коронавірус росте темпами , які наближаються до світових рекордів. Ми стабільно в світовій десятці країн з найшвидшим розповсюдженням хвороби. Раніше в офісі президента зауважували, що локдаун введуть, як тільки кількість хворих впродовж доби перевалить за 15 тисяч. Але в МОЗ нещодавно уточнили - вимагатимуть локдауну, якщо щодобово фіксуватимуть більше 30 тисяч хворих.  

Новорічний локдаун, або як влада планує не допустити третю хвилю коронавірусу
ТСН. Тиждень
  • Facebook
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader