У нерівних умовах: анонс матчу Динамо - Шахтар
У нерівних умовах: анонс матчу Динамо - Шахтар

У нерівних умовах: анонс матчу Динамо - Шахтар

Шахтар і Динамо на старті сезону зустрічалися в матчі за Суперкубок / фото ФК Шахтар

8 листопада в рамках 9-го туру чемпіонату України "Динамо" прийматиме "Шахтар". Зустріч лідерів українського футболу відбудеться на "Олімпійському" в Києві.

На УНІАН буде доступна онлайн відео трансляція матчу Динамо-Шахтар.

Динамо - Шахтар: де дивитися матч

Стартовий свисток прозвучить о 17.00.

"Динамо"

До цього матчу "Динамо" підходить хоч і в ролі лідера УПЛ, але при цьому в статусі аутсайдера цього матчу. І головною причиною цього є те, що кияни через коронавірус залишилися без половини свого складу.

Згідно з останніми даними, в "Динамо" відразу дванадцять інфікованих футболістів. 

У поточному сезоні УПЛ команда Мірчі Луческу ще не програвала. У восьми турах кияни набрали 20 очок, займають перше місце і випереджають "Шахтар" відразу на 4 очки. Тому навіть у разі поразки в особистій зустрічі "Динамо" збереже першу позицію в таблиці.

На тижні кияни грали в Лізі чемпіонів - в ослабленому складі команда дала бій "Барселоні" на "Камп Ноу", але все ж програла з рахунком 1:2.

Динамо - Шахтар: прогноз букмекерів

"Шахтар"

"Шахтар "підійшов до цієї зустрічі не в кращому настрої - команда зіграє з "Динамо" на тлі розгромної поразки від "Боруссії" Менхенгладбах (0:6). І в цьому плані перевага, безумовно, має бути на боці киян.

У чемпіонаті України у восьми турах "Шахтар" не програвав, але втратив вже багато очок - "гірники" не змогли виграти відразу в чотирьох поєдинках. На даний момент, набравши 16 очок, "Шахтар" займає друге місце, проте може втратити його за підсумками туру, якщо не переможе.

У "Шахтарі" спалах коронавірусу стався ще в жовтні, і зараз у донецького клубу всі здорові. Тестування перед грою не виявило позитивних результатів.

Невелика проблема для "гірників" полягає в тому, що ще не всі лідери команди встигли набрати форму після того, як перехворіли на коронавірус.

Історія протистоянь

У цьому сезоні команди вже зустрічалися в матчі за Суперкубок України. Це була перша зустріч Мірчі Луческу зі своєю колишньою командою, і "Динамо" вдалося здобути перемогу з рахунком 3:1.

В рамках чемпіонатів України в протистояннях команд абсолютна рівність - і "Динамо", і "Шахтар" здобули по 24 перемоги, а ще 17 зустрічей завершилися внічию.

Хто не зіграє?

Через коронавірус у "Динамо" не потраплять до заявки Георгій Цитаїшвілі, Денис Гармаш, Міккель Дуелунд, Олександр Караваєв, Тудор Белуце, Микола Шапаренко, Георгій Бущан, Денис Бойко, Віталій Миколенко, Владислав Супряга, Володимир Шепелєв і Богдан Леднєв. Крім того, травмовані Олександр Тимчик, Микита Бурда та Володимир Костевич.

У "Шахтаря" поза грою через травми перебувають Євген Коноплянка, Дентіньо, Фернандо та Ісмаїлі.

Орієнтовні склади

"Динамо": Нещерет, Кендзера, Забарний, Попов, Шабанов, Сидорчук, Андрієвський, Буяльський, Циганков, Родрігес, Вербич

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Корнієнко, Степаненко, Маркос Антоніо, Алан Патрік, Тайсон, Тете, Мораес

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі з Катериною Монзуль. На матчі працюватиме VAR.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Антон Дудар

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader