Стало відомо, коли українських користувачів "ВКонтакте" почнуть ставити на облік
Стало відомо, коли українських користувачів "ВКонтакте" почнуть ставити на облік

Стало відомо, коли українських користувачів "ВКонтакте" почнуть ставити на облік

Користувачів "ВКонтакте" Україна поставить на облік / REUTERS

Рада нацбезпеки та оборони планує обговорити питання обліку користувачів забороненої соцмережі "ВКонтакте" в Україні упродовж шести місяців - саме у цей термін мають бути затверджені Стратегії кібербезпеки та інформаційної безпеки держави.

Як повідомило "Суспільне", про це розповіли в апараті РНБО на запит, яким чином буде здійснюватися такий облік.

"Відповідно до затвердженої Стратегії національної безпеки України протягом півроку буде розроблено нову Стратегію кібербезпеки України, а також стратегію інформаційної безпеки. Питання створення "системи обліку українських користувачів російської соціальної мережі "ВКонтакте" та, за необхідності, інших соцмереж, що знаходяться під контролем держави-агресора, обговорюватиметься в рамках реалізації згаданих стратегій", – йдеться у повідомленні РНБО.

У відомстві вважають, що доступ до російських заборонених соцмереж з території України становить реальну загрозу національній безпеці, тому "потребує зусиль щодо нейтралізації".

"Російська соцмережа "ВКонтакте", яка перебуває під санкціями з 2017 року, є одним з інформаційно-психологічних засобів цієї гібридної війни, тому користування її ресурсами та розповсюдження відповідного російського контенту в інформаційному просторі України розцінюється як загроза національній безпеці України, що потребує нейтралізації", – зазначається у повідомленні РНБО.

Облік користувачів "ВКонтакте" в Україні: що було раніше

  • 25 вересня 2020 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив про те, що держава буде ставити на облік людей, використовують російську соціальну мережу "ВКонтакте", і в разі продовження поширення забороненого російського контенту вони будуть мати справу з Національною поліцією.
  • Крім цього, Данілов повідомив, що РНБО та інші державні органи спільно з міжнародними партнерами планують найближчим часом повністю закрити доступ до "ВКонтакте" в Україні.
  • Адміністрація забороненої в Україні соцмережі вже відреагувала на подібні наміри.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Юрій Годован

Джерело матеріала
loader
loader