Путін заявив Макрону, що "простий баламут" Навальний міг отруїтися сам
Путін заявив Макрону, що "простий баламут" Навальний міг отруїтися сам

Путін заявив Макрону, що "простий баламут" Навальний міг отруїтися сам

Президент Росії Володимир Путін у розмові з французьким колегою Еммануелем Макроном 14 вересня заявив, що російський опозиціонер Олексій Навальний міг самприйняти отруту "Новачок", а нервово-паралітичну речовину не так складно виготовити, як вважається.

Про це у вівторок, 22 вересня, інформує французька газета Le Monde з посиланням на джерела.

Російський президент розповів Макрону, що Навальний нібито використовував свій Фонд боротьби з корупцією для "шантажу депутатів і чиновників". Також Путін зневажливо висловився про опозиціонера, назвавши Навального "простим баламутом в інтернеті".

Крім того, за даними газети, Путін припустив, що Навальний сам міг прийняти отруту.

Своєю чергою, Макрон відкинув версію про спробу Навального отруїтися самому, інформує видання.

Тим часом, сам російський опозиціонер Олексій Навальний розмістив допис на своєму сайті, в якому закликавросійську владу повернути йому одяг, в якому він був у день отруєння 20 серпня в Омську. Він вважає, що це може бути "важливим доказом", який уже місяць намагаються приховати. 

Також він вже поділився своїми першими відчуттями після отруєння "Новачком". У соцмережах пише: ще зовсім недавно не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти. Спершу не міг пригадати навіть найпростіших слів, а ноги й досі тремтять, коли ходить східцями. В Росії кримінальне провадження щодо отруєння відкривати не квапляться, навіть сам факт отруєння не визнають. Навальний не збирається просити притулку в Німеччині і після одужання хоче повернутися в Росію. 

Відео Навальний поділився першими відчуттями після отруєння "Новачком"

Російський опозиціонер таки вийшов із коми і вже поділився своїми першими відчуттями після отруєння "Новачком". У соцмережах пише: ще зовсім недавно не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти. Спершу не міг пригадати навіть найпростіших слів, а ноги й досі тремтять, коли ходить східцями. В Росії кримінальне провадження щодо отруєння відкривати не квапляться, навіть сам факт отруєння не визнають. Навальний не збирається просити притулку в Німеччині і після одужання хоче повернутися в Росію.

Навальний поділився першими відчуттями після отруєння "Новачком"
Джерело матеріала
loader
loader