Підозрюваного у хабарництві нардепа Юрченка арештували із можливістю застави
Підозрюваного у хабарництві нардепа Юрченка арештували із можливістю застави

Підозрюваного у хабарництві нардепа Юрченка арештували із можливістю застави

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід підозрюваному у хабарництві народному депутату Олександру Юрченку у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці із правом внесення застави у розмірі 3 млн 1656 грн.

Про це йдеться у трансляції судового засідання 21 вересня. 

Суддя частково задовільнила клопотання прокурорів, зменшивши суму застави з шести мільйонів гривень до близько трьох - йдеться в ТСН.19:30. Юрченка відправляють до СІЗО, щонайменше - до 9 жовтня. 

Водночас Юрченко себе винним не визнає, усю справу називає "політичною розправою за його законотворчу діяльність". Як стверджує захист Юрченка, жодних хабарів не брав, а детектив НАБУ "під прикриттям" нібито сам провокував злочин.

Зазначимо, що у п'ятницю, 18 вересня, на засідання Вищого антикорупційного суду Юрченко не з'явився. 

Прокурори збиралися вимагати для нього арешт або заставу в шість із половиною мільйонів гривень. Утім, тоді до суду прийшли лише адвокати підозрюваного й повідомили, що їхній підзахисний контактував із хворим на коронавірус колегою-депутатом. Розгляд справи перенесли на сьогодні, аби підозрюваний встиг зробити тест на COVID-19. 

Нагадаємо:

  • Вранці 13 вересня депутат Гео Лерос опублікував пост про те, що два дні тому НАБУ нібито затримало помічника парламентаря Олександра Юрченка через хабар. Він отримав 13 тисяч доларів із домовлених 200 тисяч за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами. 
  • НАБУ оприлюднило відеоматеріали, де Юрченкоу завуальованій форміпросив надати йому 13 тисяч доларів за сприяння у внесення змін до законодавства і скерувало до генпрокурора проєкт повідомлення про підозру чинному народному обранцю.
  • Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що доказів хабарництва нардепа у тих матеріалах, які їй передали з НАБУ, не побачила, тому оголошення нардепу про підозру не буде. Згодом, 17 вересня, Венедіктова все ж підписала підозру Юрченку.
  • 17 вересня Юрченко написав заяву про вихід з фракції і партії "Слуга народу". Своєю чергою, у Верховній Раді офіційно заявили про виключення Юрченка з рядів "слуг". 
  • В Офісі президента вважають доречним рішення Юрченка вийти зі "Слуги народу", а президент Зеленський заявив, що підозрюваний обов'язковосидітиме у в'язниці. 
  • Помічник нардепа Іван Фіщенко, якого взяли під арешт за підозрою у пособництві в отриманні хабара, вніс заставу у 1,5 млн грн і вийшов із СІЗО. 

    Відео Підозра у хабарництві: сьогодні обиратимуть запобіжний захід Юрченку

    Запобіжний захід нардепу Олександру Юрченку, підозрюваному в хабарництві, спробують обрати сьогодні пообіді в столиці. У п'ятницю на засідання Вищого антикорупційного суду депутат просто не з'явився. До того його встигли виключити зі "Слуг народу". Юрченку закидають отримання хабара й підбурювання до давання повторного хабара в особливо великому розмірі – 200 тисяч доларів. Прокурори збиралися вимагати для Юрченка арешт або заставу в шість із половиною мільйонів гривень. Та до суду прийшли самі адвокати підозрюваного й повідомили, що їхній підзахисний контактував із хворим на коронавірус колегою-депутатом. Розгляд справи перенесли на сьогодні.    

    Підозра у хабарництві: сьогодні обиратимуть запобіжний захід Юрченку
Джерело матеріала
loader
loader