Військовий ДПСУ порівняв українську армію зі свинями: деталі скандалу
Військовий ДПСУ порівняв українську армію зі свинями: деталі скандалу

Військовий ДПСУ порівняв українську армію зі свинями: деталі скандалу

Український прикордонник з Волині Ігор Шарун у соціальних мережах нарвався на критику відео, де він порівнює Збройні сили України зі свинями. Та коли скандал набув публічної площини, чоловік скандальне відео видалив, а тепер його, ймовірно, очікують проблеми на роботі.

Першим про скандальні публікації Ігоря Шаруна розповів полковник Збройних сил Анатолій Штефан "Штірліц" у своєму фейсбуці.

У мережі ТікТок, випадково натрапив на відео проти ЗСУ, яке набрало 119 тисяч переглядів, близько 5 тисяч лайків і 570 поширень. На відео автор порівнює воїнів ЗСУ зі свинями й віддає їм команди зі "Статуту" українською мовою,
– розповів "Штірліц".

Через це офіцер звернувся до самого автора – Ігоря Шаруна, який родом зі Львівщини, але проходить службу в ДПСУ у Волинській області. У відповідь на коментар з проханням видалити відео, чоловік відповів грубою "відмовою".

Вирішив видалити відео "герой дня", лише коли його попередили, що особисті дані, які є у вільному доступі, будуть оприлюднені. Ба більше, Ігор Шарун навіть видалив акаунт, на якому публікував скандальне відео.

Шарун, порівняв військових зі свинями
Військовий Держприкордонслужби порівняв ЗСУ зі свинями / Фото Анатолія Штефана

"Ігорю Шатуну пропоную записати офіційне відеозвернення з вибаченнями перед воїнами ЗС України за свої дії та свідоме розповсюдження дискредитаційних матеріалів щодо українського війська й підігрівання російській пропаганді на 7 році війни", – наголосив "Штефан".

Ігор Шатун, порівняв ЗСУ зі свинями
Прикордонник Ігор Шатун / Скриншот з його соцмереж

Шарун, порівняв військових зі свинями
Ігор Шатун, який порівнював ЗСУ зі свинями / Скриншот з соцмереж

Реакція Держприкордонслужби

У Державній прикордонній службі наголосили, що їхні воїни також входять у склад Операції Об'єднаних сил і разом з іншими військовими захищають Україну на Сході. Відтак ДПСУ засуджують будь-які дії проти захисників України.

Ми негайно здійснили перевірку викладених фактів. Встановлено, що військовослужбовець з таким прізвищем й ім'ям дійсно проходить службу в прикордонному відомстві,
– зазначили прикордонники.

Наразі в Державній прикордонній службі призначили службове розслідування, яка має на меті вивчення всіх обставин цього інциденту. Вже за його результатами будуть схвалювати відповідні рішення.

Теги за темою
Новини України Збройні сили України Скандал Держприкордонслужба Василь Денисюк
Джерело матеріала
loader
loader