Кравчук пояснив, як надалі проводитимуть інспекції позицій на Донбасі
Кравчук пояснив, як надалі проводитимуть інспекції позицій на Донбасі

Кравчук пояснив, як надалі проводитимуть інспекції позицій на Донбасі

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що односторонніх інспекцій позицій військових на Донбасі у майбутньому не буде.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Україна може вирішувати тільки в одному випадку – те, що буде, щоб воно не було одностороннє. Якщо інспектування, то в нас і в них, тому що ми маємо десятки, близько 50 випадків, я наголошую, близько 50 випадків, де та сторона порушує ті ж самі домовленості мінські, як вони кажуть, що порушуємо ми", - сказав він.

Він додав, що "не може бути, що вони будуть пред’являти вимоги до України, а Україна буде виконувати, не маючи можливості примусити через ОБСЄ, через моніторингову місію, скажімо, виконувати ці умови і протилежну сторону".

Нагадаємо, на засіданні ТКГ 9 вересня домовилися провести спільну інспекцію українських позицій. Спільну — разом із представниками бойовиків. Рішення спричинило скандал.

10 вересня інспекцію скасували. Як пояснили в ОП, причиною скасування є постійні змінизапитів російської сторони. 

Відео Морпіхи не пустили російського генерала до українських окопів, попри рішення політиків

Один з найбільших військово-політичних скандалів тижня. Бойовики хотіли проінспектувати українські позиції в районі селища Шуми. У четвер о 14:00 російський генерал мав з`явитися в українських окопах. Але коли вимоги почали розширюватися, інспекцію відмінили. Детальніше – у сюжеті. Більше про війну на Сході України

Морпіхи не пустили російського генерала до українських окопів, попри рішення політиків
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader