"Не розумів, де брати слова": Навальний став на ноги і розповів, як одужує після отруєння
"Не розумів, де брати слова": Навальний став на ноги і розповів, як одужує після отруєння

"Не розумів, де брати слова": Навальний став на ноги і розповів, як одужує після отруєння

Отруєний "Новачком" російський опозиціонер Олексій Навальний написав вже другий допис після виведення зі штучної коми і поділився, як відбувається його одужання. Нині він вже може ходити, хоча "ноги все ще тремтять".

Новий допис, а також фото, де він вже крокує сходами, політик розмістив в Instagram.

"Давайте розповім, як триває моє відновлення. Це вже ясна дорога, хоч і неблизька. Всі поточні проблеми на кшталт того, що телефон в моїх руках даремний, як камінь, а налити собі водички перетворюється на цілий атракціон, - повна дурниця", - написав Навальний і пояснив, що ще нещодавно він не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти.

Він також поділився труднощами у спілкуванні і розповів, що перший час мовчав: "Щоранку до мене приходив лікар і казав: "Олексію, я приніс дошку, давайте придумаємо, яке на ній написати слово". Це приводило мене в розпач, бо хоч я вже і розумів в цілому, що хоче лікар але не розумів, де брати слова. В якому місці голови вони виникають? Де знайти слово і як зробити так, щоб воно щось означало? Все це було незрозуміло. Втім, як висловити свій відчай, я теж не знав і тому просто мовчав", — розповів Навальний.

"Зараз я хлопець, у якого тремтять ноги, коли він йде сходами, але зате він думає: "О, це ж сходи! Ними підіймаються. Мабуть, треба пошукати ліфт". А раніше б просто тупо стояв і дивився", - додав він.

За словами опозиціонера, попереду ще багато невирішених проблем, але лікарі берлінської клініки "Шаріте" вирішили головну з них - перетворили його з "технічно живої людини" на того, хто має всі шанси знову стати Вищою Формою Істоти Сучасної Спільноти, - людиною, яка вміє швидко гортати Інстаграм і без роздумів розуміє, де ставити лайки".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Давайте расскажу, как идёт мое восстановление. Это уже ясная дорога, хоть и неблизкая. Все текущие проблемы вроде того, что телефон в моих руках бесполезен, как камень, а налить себе водички превращается в целый аттракцион, - сущая ерунда. Объясню. Совсем недавно я не узнавал людей и не понимал, как разговаривать. Каждое утро ко мне приходил доктор и говорил: Алексей, я принёс доску, давайте придумаем, какое на ней написать слово. Это приводило меня в отчаяние, потому что хоть я уже и понимал в целом, что хочет доктор, но не понимал, где брать слова. В каком месте головы они возникают? Где найти слово и как сделать так, чтобы оно что-то означало? Все это было решительно непонятно. Впрочем, как выразить своё отчаяние, я тоже не знал и поэтому просто молчал. И это я еще описываю поздний этап, который сам помню. Сейчас я парень, у которого дрожат ноги, когда он идёт по лестнице, но зато он думает: «о, это ж лестница! По ней поднимаются. Пожалуй, надо поискать лифт». А раньше бы просто тупо стоял и смотрел. Так что много проблем ещё предстоит решить, но потрясающие врачи университетской Берлинской клиники «Шарите» решили главную. Они превратили меня из «технически живого человека» в того, кто имеет все шансы снова стать Высшей Формой Существа Современного Общества, - человеком, который умеет быстро листать инстаграм и без размышлений понимает, где ставить лайки.

Публикация от Алексей Навальный (@navalny)

Нагадаємо:

  • 20 серпня Олексію Навальному стало зле в літаку на рейсі з Томська до Москви. Літак екстрено сів в Омську, а опозиціонер потрапив до реанімації у комі. Нині він перебуває на лікуванні в Німеччині.
  • Спеціальна лабораторія Бундесверу підтвердила отруєння Олексія Навальногоречовиною так званої групи "Новачок". Німецький уряд "категорично засуджує" напад на опозиційного політика і вимагає від Росії пояснень. Також РФ погрожують новими санкціями. Кремль свою причетність заперечує. 
  • Стан Навального вже покращився, його вивели зі штучної коми. 
  • На сторінці Навального в Instagram показали відео і розповіли, якпляшка з водою, на якій виявили сліди отруйної речовини з серії "Новачок", потрапила до німецьких фахівців. 

    Відео Отруєння Навального: опозиціонер вперше після отруєння поділився світлиною з лікарні

    Перше фото після виходу зі штучної коми. Російський опозиціонер Навальний вперше після отруєння поділився світлиною з лікарні. Під нею написав - "Досі ще майже нічого не вмію, утім, уже сам цілий день дихаю." Раніше німецькі лікарі розповідали, політик уже ненадовго встає з ліжка. Сліди "Новачка" в пробах Навального слідом за німецькими експертами підтвердили дві незалежні лабораторії у Франції та Швеції. Утім, у Москві факт отруєння і досі заперечують. Чи запроваджувати проти Росії санкції через Навального - незабаром вирішить Рада ЄС. Отруєння Навального обговорюють і в Європарламенті, там підозрюють, що до замаху причетна російська влада.

    Отруєння Навального: опозиціонер вперше після отруєння поділився світлиною з лікарні
Джерело матеріала
loader
loader