Лукашенко, Трамп і Путін отримали Шнобелівську премію
Лукашенко, Трамп і Путін отримали Шнобелівську премію

Лукашенко, Трамп і Путін отримали Шнобелівську премію

У Гарвардському університеті в США відбулося вручення гумористичної премії Шнобеля, яка присуджується за сумнівні й абсурдні наукові досягнення та ідеї. Цьогоріч нагороду в галузі медичної освіти отримали Олександр Лукашенко, Володимир Путін, Дональд Трамп і лідери ще п'яти інших країн.

"Премія в галузі медичної освіти вручається лідерам Бразилії, Великої Британії, Індії, Мексики, Білорусі, США, Туреччини, Росії і Туркменістану за використання пандемії коронавірусу, аби навчити світ тому, що політики можуть мати більший вплив на життя і смерть, ніж вчені і лікарі", - сказав засновник премії Марк Абрахамс.

Зазначимо, 2013 року Лукашенко вже отримав Шнобелівську премію разом з міліцією Мінська. Причиною тому стала заборона на публічні оплески в Білорусі і затримання силовиками однорукого чоловіка, звинуваченого в порушенні заборони.

  • У Білорусі не вводили карантин через коронавірус. Лукашенко вважав ситуацію навколо пандемії "психозом і дурістю". Він роздава дивні поради про те, як вберегтися від хвороби, але, за його словами, сам захворів.
  • Президент Бразилії Болсонару від початку пандеміїзапевняв, що коронавірус не становить небезпеки та критикував карантинні обмеження.  Він навіть наклав вето на закон про обов'язкові маски у громадських місцях. Болсонару регулярно з’являвся на публіці без маски і ігнорував дистанцію. Зрештою також перехворів на коронавірусю
  • Весною у Туркменістані забороняли використання слова "коронавірус". Також повідомлялося, що люди, які носять маски на вулиці і кажуть про пандемію, можуть бути арештовані співробітниками місцевих органів внутрішніх справ в цивільному.
Джерело матеріала
loader
loader