Юрченко закрився в будинку і не виходить надвір, – ЗМІ про вручення підозри нардепу
Юрченко закрився в будинку і не виходить надвір, – ЗМІ про вручення підозри нардепу

Юрченко закрився в будинку і не виходить надвір, – ЗМІ про вручення підозри нардепу

Генпрокурорка Ірина Венедіктова таки підписала підозру ймовірному депутату-хабарнику від "Слуги народу" Олександру Юрченку. Проте, як повідомив журналіст Сергій Лешенко, станом на ранок 17 вересня підозру ще не вручили, адже парламентар закрився у будинку.

Юрченко закрився у будинку

Юрченко не прийшов на засідання Верховної Ради та не виходить надвір з приватного помешкання. Про це Лещенко написав у своєму телеграм-каналі.

Юрченко користується тим, що без ордера суду на проникнення, детективи не зможуть зайти всередину. Тактика Юрченка безнадійна, адже існують різні способи вручення підозри, а не лише особисто в руки,
– зазначив Лещенко.

Співробітники НАБУ та САП чекають на ордер від генпрокурорки

Інформацію про те, що Юрченко переховується у власному домі підтвердили і джерела PavlovskyNews. Начебто під помешканням нардепа зараз перебувають співробітники Антикорупційного бюро та САП. Вони чекають на ордер генпрокурорки, який дозволить їм увійти в будівлю.

Раніше Венедіктова підписала підозру Юрченку

Зазначимо, що 17 вересня генпрокурорка Ірина Венедіктова таки підписала підозру Юрченку. Прокурори клопотатимуть для нардепа про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Таке рішення Венедіктова ухвалила після кількох годин вивчення матеріалів справи разом із прокурорами САП. Раніше очільниця Офісу генпрокурора зазначила, що підстав для оголошення про підозру немає.

Головне про справу Олександра Юрченка

  • НАБУ опублікувало матеріали, у яких мовиться детектив під прикриттям передає 13 тисяч доларів помічнику Юрченка. Це начебто був аванс за законопроєкт про побутові відходи.
  • Решту – 200 тисяч в американській валюті мали передати згодом.
  • Детективи НАБУ оголосили підозру помічнику нардепа. Його взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 1,5 мільйона гривень.
  • В Офісі генпрокурора заявили, що матеріалів для оголошення про підозру нардепу недостатньо.
  • У НАБУ відповідні заяви генпрокурорки Венедіктової назвали маніпулятивними.
Теги за темою
Новини України Новини політики НАБУ САП Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader