У Білорусі опозиціонерці Колесниковій висунули офіційні звинувачення
У Білорусі опозиціонерці Колесниковій висунули офіційні звинувачення

У Білорусі опозиціонерці Колесниковій висунули офіційні звинувачення

Членкині координаційної ради опозиції Білорусі Марії Колесниковій висунули звинувачення за статтею про заклики до дій, що загрожують національній безпеці.

Про це повідомив білоруський Слідчий Комітет.

Частина 3 статті 361 КК Білорусі, яку закидають опозиціонерів, передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

Водночас не уточнюється у закликах до яких саме дій звинувачують Колесникову.

  • Опозиція Білорусі створила координаційну раду задля мирного передавання влади Світлані Тихановській. Вони вимагають припинення політичного переслідування білорусів, звільнення всіх політичних в'язнів та визнання виборів 9 серпня 2020 року недійсними.
  • У Білорусі відкрили кримінальну справу проти опозиціонерів через заклики до "захоплення влади". Колесникова проходила у справі як свідок.
  • Марію Колесникову намагалися вивезти з країни. Вона порвала свій паспорт і відмовилася залишати Білорусь. Згодом вона опинилася в СІЗО.
  • Затримана опозиціонерка Марія Колесникова вимагає відкрити кримінальну справу через її викрадення.

Відео Піти проти диктатури: як жінки та дівчата перетворилися на рушійну силу в Білорусі

Жіночі марші стали національною ознакою політичної революції в Білорусі. Не побоялася піти проти диктатури 72-річна Ніна Багінська - легендарна протестувальниця. Саме вона стала символом акцій, коли пройшлася перед омонівцями із червоно-білим прапором у руках та словами "Я гуляю". 38-річна Марія Колесникова цієї весни опинилася просто у вирі політичного протистояння й ще до виборів стала однією з головних опозиціонерок. Тисячі дівчат та жінок перетворилися на рушійну силу в країні Лукашенка. Детальніше – у сюжеті.

Піти проти диктатури: як жінки та дівчата перетворилися на рушійну силу в Білорусі
Джерело матеріала
loader
loader