Австрія натякнула, що може не підтримати санкції проти Росії через отруєння Навального
Австрія натякнула, що може не підтримати санкції проти Росії через отруєння Навального

Австрія натякнула, що може не підтримати санкції проти Росії через отруєння Навального

Президент Австрії Александр ван дер Беллен заявив, що не бачить нічого спільного між отруєнням Олексія Навального й російським газопроводом "Північний потік-2". Він чітко дав зрозуміти, що Австрія може не підтримати санкцій проти Росії через спробу вбивства опозиціонера.

Ситуація з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального не обов'язково повинна вплинути на будівництво "Північного потоку-2". Про це заявив Александр ван дер Беллен під час зустрічі з Володимиром Зеленським, повідомляє 24 канал.

Замах на Олексія Навального не може пройти без коментарів. Я особисто не бачу зв'язку між "Північним потоком-2" і випадком з Навальним. Адже "Північний потік-2" – це питання абсолютно комерційне,
– наголосив австрійський президент.

Він наголосив, що питання політично-економічних відносин, зокрема щодо будівництва газопроводу, повинне вирішуватися в Європі, а не столиці США Вашингтоні. Лідер Австрії також натякнув, що його держава може не підтримати санкції проти Росії через отруєння опозиціонера.

"Австрія підтримувала санкції проти Росії за анексію Криму, однак зараз ситуація є заплутаною. Ми знаємо, що на нього було скоєно замах, але хто саме це зробив – нам невідомо", – заявив Александр ван дер Беллен.

Коротко про отруєння Навального й реакцію Заходу:

  • 20 серпня російський опозиціонер летів з Томська до Москви, у літаку йому стало погано. Після екстреної посадки в Омську політика госпіталізували, він впав у кому.
  • Російські медики заявляли, що не знайшли в аналізах Навального отрути. А причина такого стану, на їхню думку, була в порушеному обміні речовин.
  • Згодом політика перевезли на лікування у німецьку клініку "Шаріте". Німецькі лікарі оголосили, що політика отруїли нервово-паралітичноюречовиною групи "Новачок". Цю інформацію підтвердили й незалежні лабораторії Франції та Швеції.
  • У Євросоюзі після цього інциденту почали активно обговорювати санкції проти Росії. Наприклад, Німеччина, яка увесь час підтримувала будівництво "Північного потоку-2", вперше натякнула, що газопровід можуть і не добудувати.
Теги за темою
Росія Новини політики Північний потік-2 Австрія Василь Денисюк
Джерело матеріала
loader
loader