Помпео підозрює в отруєнні Навального топ-чиновників Росії
Помпео підозрює в отруєнні Навального топ-чиновників Росії

Помпео підозрює в отруєнні Навального топ-чиновників Росії

Держсекретар США Майк Помпео визнав "істотний шанс" того, що за отруєнням російського опозиціонера Олексія Навальногостоять високопоставлені російські чиновники.

Про це повідомляє Politico.

Помпео повідомив, що США працюють в тандемі з європейськими державами, щоб знайти відповідальних за отруєння критика президента Володимира Путіна. Держсекретар не став безпосередньо покладати провину на російський уряд, але і виключив його причетність до отруєння.

"Люди в усьому світі бачать цей вид діяльності таким, яким він є. І коли вони бачать спробу отруїти дисидента, вони визнають: є істотний шанс, що це дійсно йшло від вищих російських чиновників. Я думаю, що це недобре для російського народу. Я думаю, що це недобре для Росії" – зазначив держсекретар.

Раніше президент США Дональд Трамп назвав трагедією отруєння Навального і казав, що буде злий, якщо докази, зібрані німцями, підтвердяться. Але майже одразу перемикнув увагу в інший бік: "Цікаво, що всі постійно згадують Росію. Я не проти, але нам би варто було більше говорити про Китай, який робить набагато гірші речі".

  • 20 серпня Олексію Навальному стало зле в літаку на рейсі з Томська до Москви. Літак екстрено сів в Омську, а опозиціонер потрапив до реанімації у комі. Нині він перебуває на лікуванні в Німеччині.
  • Уряд Німеччини повідомив, що спеціальна лабораторія Бундесверупідтвердила отруєння Олексія Навального речовиною так званої групи "Новачок". Німецький уряд "категорично засуджує" напад на опозиційного політика і вимагає від Росії пояснень. Також РФ погрожують новими санкціями. Кремль свою причетність заперечує. 
  • Стан Навального вже покращився, його вивели зі штучної коми.

Відео Країни G7 вимагають притягнути винних за отруєння Навального до відповідальності

Притягнути винних за отруєння Навального до відповідальності вимагають від Кремля країни "Великої сімки". Представники G7 назвали використання хімічної отрути проти опозиціонера неприйнятним і нагадали Росії про її зобов'язання в межах Конвенції про заборону хімічної зброї. Рештки нервовопаралітичної речовини з сімейства "Новачок" в організмі Навального виявила спеціальна лабораторії збройних сил Німеччини. Після чого вони пообіцяли передати усю інформацію до Організації із заборони хімічної зброї.

Країни G7 вимагають притягнути винних за отруєння Навального до відповідальності
Джерело матеріала
loader
loader