У Мінреінтеграції назвали умову, за якої Крим отримає воду з материкової України
У Мінреінтеграції назвали умову, за якої Крим отримає воду з материкової України

У Мінреінтеграції назвали умову, за якої Крим отримає воду з материкової України

Дніпровська прісна вода через Північно-Кримський канал піде до Автономної Республіки Крим лише після того, як український півострів буде деокуповано. Наукові дослідження підтверджують, що питної води для потреб населення більш ніж достатньо, якби ця вода не використовувалася на військові потреби Росії в Криму.

Про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко під час візиту до Херсонської області у середу, 9 вересня, передає пресслужба відомства.

"Після того, як кримський півострів буде деокупований, Україна буде рада подати туди воду. Росіяни серйозно мілітаризували півострів, насичуючи його зброєю, живою силою, будуючи нові військові потужності на півострові і подаючи воду, першою чергою, на ці об’єкти. Вони де-факто забирають воду у простих людей, тих, хто проживає на тимчасово окупованій території, і віддають її на потреби власної мілітаристської машини. Звичайно, найпростіше пояснити людям, що це Україна перекрила вам воду і не надає. Саме цим країна-агресор і маніпулює", - сказав Яременко.

Він зазначив, що якби воду не витрачали на військові потреби окупантів, мирному населенню її більше, ніж вистачало, адже "першопричиною питання води є саме агресія РФ та тимчасова окупація АРК у 2014 році".

До моменту окупації РФ Кримського півострова, там не було проблем з питною водою навіть за умов посухи, зауважив заступник міністра.

"Яременко наголосив, що відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, Росія, як країна, що окупувала український півострів, має нести відповідальність за неналежне забезпечення водою людей, які проживають на території АР Крим", - зазначили в відомстві.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна має відновити постачання води до окупованого Криму лише після того, як півострів знову стане українським.

Відео Олексій Данілов: "Подавати воду для окупантів в Криму немає жодного морального права"

Олексій Данілов - секретар Ради національної безпеки і оборони України - заявив, що Україна має відновити постачання води до окупованого Криму лише після того, як півострів знову стане українським. Про це Данілов сказав в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу". Більше - у розділі Політика

Олексій Данілов: "Подавати воду для окупантів в Криму немає жодного морального права"
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader