Діяльність Зеленського не схвалює майже половина українців, роботу Ради понад 70% - опитування
Діяльність Зеленського не схвалює майже половина українців, роботу Ради понад 70% - опитування

Діяльність Зеленського не схвалює майже половина українців, роботу Ради понад 70% - опитування

Дії Верховної Ради України не схвалюють 73% українців, а роботу президента Володимира Зеленського не підтримують 47% громадян.

Про це повідомляє соціологічна група Рейтинг, згідно з опитуванням проведенним у кінці липня.

Так, 47% опитаних відповіли, що не схвалюють діяльність Зеленського, 42% дотримуються протилежної думки щодо глави держави.

Діяльність уряду не влаштовує 59% українців, але 17% схвалюють дії Кабміну.

Більшість українців - 73% - не схвалюють діяльність Верховної Ради, і тільки 16% схвалюють.

Згідно з дослідженням, найбільше дії Зеленського не подобаються жителям сходу країни, а центр України показав максимальний відсоток тих, хто підтримує діяльність президента. Хоча показники не сильно відрізняються.

Опитування провели на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту з 30 по 31 липня. Дослідження проводилося за випадковою вибіркою, яка включала 2472 громадян України. Статистична похибка не перевищує 2%.

Крім того, 65% опитаних вважають, що загалом справи в Україні йдуть у правильному напрямку. 12% респондентів з ними не згодні. 23% не визначилися з відповідю.

Як йдуть справи в Україні

Крім того, найважливішими проблемами в Україні громадяни вважають коррупцію у державних огрганах та військові дії на Донбасі.

Найважливіші проблеми в Украиїні

Крім того, 56% опитаних схвалюють діяльність місцевої влади з подолання підемії коронавіруса, 49% респондентів підтримуюють роботу президента у цьому напрямку, а 36% - дії Кабміну.

Схвалення діяльності щодо подолання епідемії коронавірусу

Як повідомлялося, главу держави Володимира Зеленського, у разі президентських виборів, наразі бпідтримали лише трохи більше 30% українців. А президентську партію "Слуга народу" – 29,3%. Про це свідчили результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 24-28 червня 2020 року. 

Відео Зеленський закликав нардепів не розслаблятися та нагадав про обіцяне народовладдя через референдум

31 серпня президент України Володимир Зеленський під час з'їзду партії "Слуга народу" закликав народних депутатів не розслаблятися, хоч і зроблено вже багато. Глава держави згадав скасування депутатської недоторканності, ухвалення закону про імпічмент президента, удосконалення Виборчого кодексу з ліквідацією мажоритарної системи, а також початок земельної реформи тощо. Зеленський упевнений, що Верховна Рада найближчим часом ухвалить законопроєкт "Про народовладдя через всеукраїнський референдум".

Зеленський закликав нардепів не розслаблятися та нагадав про обіцяне народовладдя через референдум
Джерело матеріала
loader
loader