У Каліфорнії вводять надзвичайну ситуацію через спустошливі пожежі
У Каліфорнії вводять надзвичайну ситуацію через спустошливі пожежі

У Каліфорнії вводять надзвичайну ситуацію через спустошливі пожежі

Губернатор американського штату Каліфорнія Гевін Ньюсом ввів режим надзвичайної ситуації в п'яти округах через масштабні пожежі. 

Про це повідомляється на його сайті.

"Через пожежі вигоріли десятки тисяч акрів, знищені будинки, тисячі жителів евакуювалися", - заявив Ньюсом.

Режим НС вводиться в округах Фресно, Мадера і Маріпоса в центральній частині Каліфорнії, а також в округах Сан-Бернардіно і Сан-Дієго на півдні штату. Всього в Каліфорнії 58 округів.

За даними пожежної служби, площа пожеж в окрузі Сан-Дієго подвоїлася і досягла майже 4 тис. гектарів. "Площа пожежі становить 9 850 акрів (близько 3 986 гектарів), її локалізовано на 1%", - повідомляють пожежники у Twitter.

Нагадаємо, лісові пожежі в американському штаті Каліфорнія ризикують стати наймасштабнішими в історії штату. Детальніше, як американський штат переживає лихо читайте в матеріалі ТСН.ua.

Відео Вогонь у Каліфорнії знищив майже 6 тисяч гектарів лісу

Потужні і небезпечні - вогняні вихори неабияк посприяли поширенню полум'я у Каліфорнії. Приборкати лісову пожежу на сході штату в окрузі Моно вогнеборці не можуть вже три тижні. Вона знищила майже 6 тисяч гектарів лісу - це більш як півсотні кілометрів. Через пожежу перекривали дороги і оголошували евакуацію. Утім, щойно вогонь трохи вщух, розпорядження місцевим виїжджати скасували.    

Вогонь у Каліфорнії знищив майже 6 тисяч гектарів лісу
Джерело матеріала
loader
loader